0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Losos na špenáte s kôprovou omáčkou

Rýchly recept s lososom a kôprovým bešamelom.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Lososa očistite, nakrájajte na 4 rovnomerné filety, osoľte, okoreňte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Následne opatrne osušte papierovou utierkou. Na grilovacej panvici rozpáľte 2pl olivového oleja a lososa sprudka opečte kožou dolu. Pridajte 1pl masla, nahnite panvicu a pomocou lyžice oblievajte filety zhora stekajúcim tukom. Rybu takto pečte 5-7 minút.

2. krok

Cesnak očistite a nasekajte na jemné plátky. Vo veľkej panvici, alebo woku rozpáľte 2pl olivového oleja, speňte cesnak, pridajte špenát, osoľte, okoreňte a zľahka miešajte, pokým sa zredukuje o 3/4. Primiešajte precedenú konzervovanú šošovicu, dochuťte soľou a korením.

3. krok

Mlieko zohrejte spolu s novým korením. V menšom kastróle roztopte maslo, pridajte preosiatu hladkú múku a pomocou metličky vymiešajte bledú zápražku. Mlieko preceďte a postupne prilievajte do zápražky. Vymiešajte zamatovo jemný bešamel. Stiahnite z ohňa, pridajte na jemno nasekaný kôpor a 1čl dijónskej horčice. Dochuťte soľou a korením. Citrón umyte a nakrájajte na štrvtinky.

4. krok

Na plytký tanier servírujte špenát, vedľa uložte filet z lososa s 1/4 citróna a do malej misky vedľa, kôprovú omáčku.

Komentáre