Losos na špenáte s kôprovou omáčkou
Rýchly recept s lososom a kôprovým bešamelom.

- 800 g losos
Losos8 receptov
- 100 g maslo
Maslo161 receptov
- 20 g kôpor čerstvý
Kôpor čerstvý3 recepty
- 1 pl hladká múka
Hladká múka30 receptov
- 250 ml plnotučné mlieko
Plnotučné mlieko7 receptov
- 2 ks nové korenie
Nové korenie7 receptov
- 1 čl dijónska horčica
Dijónska horčica9 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- olivový olej
Olivový olej116 receptov
- 120 g čerstvý špenát
čerstvý špenát4 recepty
- 1 ks cesnak
Cesnak128 receptov
- 200 g konzervovaná šošovica
Konzervovaná šošovica1 recept
- 1 ks citrón
Citrón45 receptov
Postup prípravy receptu
Lososa očistite, nakrájajte na 4 rovnomerné filety, osoľte, okoreňte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Následne opatrne osušte papierovou utierkou. Na grilovacej panvici rozpáľte 2pl olivového oleja a lososa sprudka opečte kožou dolu. Pridajte 1pl masla, nahnite panvicu a pomocou lyžice oblievajte filety zhora stekajúcim tukom. Rybu takto pečte 5-7 minút.
Cesnak očistite a nasekajte na jemné plátky. Vo veľkej panvici, alebo woku rozpáľte 2pl olivového oleja, speňte cesnak, pridajte špenát, osoľte, okoreňte a zľahka miešajte, pokým sa zredukuje o 3/4. Primiešajte precedenú konzervovanú šošovicu, dochuťte soľou a korením.
Mlieko zohrejte spolu s novým korením. V menšom kastróle roztopte maslo, pridajte preosiatu hladkú múku a pomocou metličky vymiešajte bledú zápražku. Mlieko preceďte a postupne prilievajte do zápražky. Vymiešajte zamatovo jemný bešamel. Stiahnite z ohňa, pridajte na jemno nasekaný kôpor a 1čl dijónskej horčice. Dochuťte soľou a korením. Citrón umyte a nakrájajte na štrvtinky.
Na plytký tanier servírujte špenát, vedľa uložte filet z lososa s 1/4 citróna a do malej misky vedľa, kôprovú omáčku.