Losos na špenáte s kôprovou omáčkou
Rýchly recept s lososom a kôprovým bešamelom.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Lososa očistite, nakrájajte na 4 rovnomerné filety, osoľte, okoreňte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Následne opatrne osušte papierovou utierkou. Na grilovacej panvici rozpáľte 2pl olivového oleja a lososa sprudka opečte kožou dolu. Pridajte 1pl masla, nahnite panvicu a pomocou lyžice oblievajte filety zhora stekajúcim tukom. Rybu takto pečte 5-7 minút.
  2. Cesnak očistite a nasekajte na jemné plátky. Vo veľkej panvici, alebo woku rozpáľte 2pl olivového oleja, speňte cesnak, pridajte špenát, osoľte, okoreňte a zľahka miešajte, pokým sa zredukuje o 3/4. Primiešajte precedenú konzervovanú šošovicu, dochuťte soľou a korením.
  3. Mlieko zohrejte spolu s novým korením. V menšom kastróle roztopte maslo, pridajte preosiatu hladkú múku a pomocou metličky vymiešajte bledú zápražku. Mlieko preceďte a postupne prilievajte do zápražky. Vymiešajte zamatovo jemný bešamel. Stiahnite z ohňa, pridajte na jemno nasekaný kôpor a 1čl dijónskej horčice. Dochuťte soľou a korením. Citrón umyte a nakrájajte na štrvtinky.
  4. Na plytký tanier servírujte špenát, vedľa uložte filet z lososa s 1/4 citróna a do malej misky vedľa, kôprovú omáčku.