4
Hlasov: 1
Hodnotenie: 4
Vy:

Losos s fialovou perinkou

Fialové zemiaky, hrášková omáčka s mätou a skvelá ryba. Recept vhodný aj pre vegetariánov.

4
Hlasov: 1
Hodnotenie: 4
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Lososa očistite, ostrým nožom odstráňte z kože šupiny, osoľte, zľahka okoreňte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Na panvici rozohrejte 1pl olivového oleja, z povrchu ryby odstráňte papierovou utierkou zvyšok soli a rybu položte do oleja kožou dolu. Po 2 minútach pridajte do panvice 50g masla, panvicu nahnite a lyžicou oblievajte steaky z lososa z vrchu 5 - 6 minút. Na záver pokvapkajte steaky citrónovou šťavou.

2. krok

Fialové zemiaky očistite, nakrájajte na rovnomerné kocky a uvarte v poriadne osolenej vode. Po uvarení sceďte, nechajte odpariť, pridajte 50ml smotany a 50g masla. Zľahka miešajte, kým sa okraj zemiakov spojí so smotanou a maslom. Dochuťte soľou.

3. krok

V malom kastróle priveďte k varu 500ml osolenej vody. Hrášok v nej 5 minút povarte a sceďte. Vložte do mixéra, pridajte smotanu a lístky mäty. Rozmixujte do hladka, preceďte cez jemné sitko a dochuťte soľou a korením.

4. krok

Na plytký tanier servírujte perinku z fialových zemiakov, vedľa nalejte hráškovú omáčku, na ňu položte lososa a ozdobte jedlými kvetmi.

Komentáre