Losos s fialovou perinkou
Fialové zemiaky, hrášková omáčka s mätou a skvelá ryba. Recept vhodný aj pre vegetariánov.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Lososa očistite, ostrým nožom odstráňte z kože šupiny, osoľte, zľahka okoreňte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Na panvici rozohrejte 1pl olivového oleja, z povrchu ryby odstráňte papierovou utierkou zvyšok soli a rybu položte do oleja kožou dolu. Po 2 minútach pridajte do panvice 50g masla, panvicu nahnite a lyžicou oblievajte steaky z lososa z vrchu 5 – 6 minút. Na záver pokvapkajte steaky citrónovou šťavou.
  2. Fialové zemiaky očistite, nakrájajte na rovnomerné kocky a uvarte v poriadne osolenej vode. Po uvarení sceďte, nechajte odpariť, pridajte 50ml smotany a 50g masla. Zľahka miešajte, kým sa okraj zemiakov spojí so smotanou a maslom. Dochuťte soľou.
  3. V malom kastróle priveďte k varu 500ml osolenej vody. Hrášok v nej 5 minút povarte a sceďte. Vložte do mixéra, pridajte smotanu a lístky mäty. Rozmixujte do hladka, preceďte cez jemné sitko a dochuťte soľou a korením.
  4. Na plytký tanier servírujte perinku z fialových zemiakov, vedľa nalejte hráškovú omáčku, na ňu položte lososa a ozdobte jedlými kvetmi.