0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Losos Teriyaki na soba rezancoch

Recept od Rusinu a Sedláka poskytuje nový uhol pohľadu na známeho lososa.

Losos Teriyaki na soba rezancoch
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Z kože lososa ostrým nožom odstráňte šupiny (položte hranu noža na rybu a posúvajte smerom od chvosta k hlave – proti šupinám). Narežte na filety, osušte papierovou utierkou a v miske namarinujte v Teriyaki omáčke aspoň na 5 minút. Cviklu očistite a nastrúhajte na jemno. Chilli umyte a nasekajte na jemno. Dajte zovrieť vyšší kastról s poriadne osolenou vodou.

2. krok

Vo vriacej vode uvarte soba rezance spolu s riasami Arame do štádia „al dente“ (približne 8 – 9 minút.) a sceďte ich.

3. krok

Rozpáľte panvicu, pridajte do nej 1pl oleja a keď sa rozpáli, pridajte filety kožou dolu. Znížte teplotu a opečte ryby z každej strany. Ak máte doma vpichový termometer, skúste po 5 minútach, aká je teplota mäsa v najhrubšej časti. Ak dosiahnete 75°C, filety sú hotové. Inak grilovanie ryby bude trvať približne 5 – 7 minút, podľa hrúbky.

4. krok

Z nastrúhanej cvikli, medu, sezamu a nasekaného chilli v miske vymiešajte šalát, ktorý dochutíte citrónovou šťavou.

5. krok

Na veľkej panvici rozohrejte 2pl oleja, a sprudka na nej orestujte scedené cestoviny a riasy. Dochuťte sójovou omáčkou miesto soli a ryžovým octom pre delikátnu kyslosť.

6. krok

Do hlbšieho taniera servírujte rezance, na vrch uložte Teriyaki lososa topovaného šalátom a ozdobte hráškovými výhonkami.

Komentáre