Losos Teriyaki na soba rezancoch
Recept od Rusinu a Sedláka poskytuje nový uhol pohľadu na známeho lososa.
Porcie Čas prípravy
4osoby 15minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 15minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Z kože lososa ostrým nožom odstráňte šupiny (položte hranu noža na rybu a posúvajte smerom od chvosta k hlave – proti šupinám). Narežte na filety, osušte papierovou utierkou a v miske namarinujte v Teriyaki omáčke aspoň na 5 minút. Cviklu očistite a nastrúhajte na jemno. Chilli umyte a nasekajte na jemno. Dajte zovrieť vyšší kastról s poriadne osolenou vodou.
  2. Vo vriacej vode uvarte soba rezance spolu s riasami Arame do štádia „al dente“ (približne 8 – 9 minút.) a sceďte ich.
  3. Rozpáľte panvicu, pridajte do nej 1pl oleja a keď sa rozpáli, pridajte filety kožou dolu. Znížte teplotu a opečte ryby z každej strany. Ak máte doma vpichový termometer, skúste po 5 minútach, aká je teplota mäsa v najhrubšej časti. Ak dosiahnete 75°C, filety sú hotové. Inak grilovanie ryby bude trvať približne 5 – 7 minút, podľa hrúbky.
  4. Z nastrúhanej cvikli, medu, sezamu a nasekaného chilli v miske vymiešajte šalát, ktorý dochutíte citrónovou šťavou.
  5. Na veľkej panvici rozohrejte 2pl oleja, a sprudka na nej orestujte scedené cestoviny a riasy. Dochuťte sójovou omáčkou miesto soli a ryžovým octom pre delikátnu kyslosť.
  6. Do hlbšieho taniera servírujte rezance, na vrch uložte Teriyaki lososa topovaného šalátom a ozdobte hráškovými výhonkami.