Mandľové kuracie prsia s plnkou
Recept na plnené kuracie prsia, obaľované v mandľovej zmesi.

- 600 g kuracie prsia
Kuracie prsia30 receptov
- 50 g nakladaná kápia
Nakladaná kápia1 recept
- 1 ks cibuľa
Cibuľa72 receptov
- 400 g dlhozrnná ryža
Dlhozrnná ryža1 recept
- 100 g dusená šunka
Dusená šunka1 recept
- 100 g eidam
Eidam2 recepty
- 100 g kukurica
Kukurica6 receptov
- 1 ks vajce
Vajce38 receptov
- 50 g mleté mandle
Mleté mandle1 recept
- 50 g sekané mande
Sekané mande1 recept
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- olej
Olej84 receptov
- 400 g zelenina na šalát
Zelenina na šalát1 recept
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia rozrežte cez stred motýľovým rezom a jemne naklepte rukou, aby malo mäso rovnakú hrúbku. Vnútro naplňte postupne syom, šunkou, kápiou a kukuricou. Okoreňte, osoľte a uzavrite pomocou špáradiel.
Z vajec a mandlí si pripravte dvojobal, v ktorom pripravené prsia obaľte a vyprážajte na stredne zohriatom oleji na panvici z oboch strán do zlatova. Po upražení zľahka osoľte.
Cibuľu očistite a orestujte ju vo väčšom kastróle s pokrievkou na 2pl oleja. Pridajte umytú ryžu, zalejte vodou, osoľte a varte prikryté na miernom ohni 20 minút, alebo do stavu al-dente. Zeleninu na šalát umyte, očistite a ľubovoľne nakrájajte.
Na plytký tanier servírujte kopčeky ryže, vedľa naplnené kuracie prsia a ozdobte šalátom.