Mandľové kuracie prsia s plnkou
Recept na plnené kuracie prsia, obaľované v mandľovej zmesi.
Porcie Čas prípravy
4osoby 15minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 15minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Kuracie prsia rozrežte cez stred motýľovým rezom a jemne naklepte rukou, aby malo mäso rovnakú hrúbku. Vnútro naplňte postupne syom, šunkou, kápiou a kukuricou. Okoreňte, osoľte a uzavrite pomocou špáradiel.
  2. Z vajec a mandlí si pripravte dvojobal, v ktorom pripravené prsia obaľte a vyprážajte na stredne zohriatom oleji na panvici z oboch strán do zlatova. Po upražení zľahka osoľte.
  3. Cibuľu očistite a orestujte ju vo väčšom kastróle s pokrievkou na 2pl oleja. Pridajte umytú ryžu, zalejte vodou, osoľte a varte prikryté na miernom ohni 20 minút, alebo do stavu al-dente. Zeleninu na šalát umyte, očistite a ľubovoľne nakrájajte.
  4. Na plytký tanier servírujte kopčeky ryže, vedľa naplnené kuracie prsia a ozdobte šalátom.