Marinovaná bravčová panenka s toastom
Obľúbená panenka v podaní Pierra a Emily.

- 600 g bravčová panenka
Bravčová panenka15 receptov
- 150 g zeler
Zeler6 receptov
- 50 g chren
Chren4 recepty
- 1 ks limetka
Limetka22 receptov
- 50 ml biely jogurt
Biely jogurt8 receptov
- 30 ml majonéza
Majonéza8 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- čierne korenie
čierne korenie142 receptov
- 50 g pekanové orechy
Pekanové orechy1 recept
- 50 g brusnice
Brusnice6 receptov
- 100 g rukola
Rukola13 receptov
- balsamico
Balsamico1 recept
- olej
Olej84 receptov
- 100 g kryštálový cukor
Kryštálový cukor16 receptov
Postup prípravy receptu
Olej, horčicu, balsamico, soľ a korenie zmiešajte v tekutú marinádu. Mäso odblaňte, očistite, osušte papierovou utierkou a namarinujte (ideálne cez noc). Rozohrejte rúru na 180°C, mäso vyberte z marinády, utrite, rozohrejte 1pl oleja na panvici s kovovou rúčkou. Mäso na nej sprudka opečte zo všetkých strán a dajte na 8 minút dopiecť do rúry. Po upečení zabaľte mäso do alobalu odpočinúť (minimálne 5 minút) a následne nakrájajte na medajlónky.
Chren a zeler nastrúhajte na jemno. Pridajte jogurt, majonézu a dochuťte soľou a korením.
Toasty zapečte v toastovači, brunice skaramelizujte s pekanovými orechmi a 100g cukru.
Na toast postupne navrstvite všetky komponenty a ozdobte rukolou.