0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Maslová makrela s cviklovým gélom a batatovou slamou

Recept od Rusinu a Sedláka. Chcete prekvapiť priateľku, alebo sa vytiahnuť pred kamarátmi? Ak navaríte podľa tohto receptu, určite zabodujete!

Maslová makrela, cviklový gél, batatová slama
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Stredná
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
20 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Predhrejte trúbu na 170 stupňov Celzia. Rybu nakrájajte na porcie, osoľte a nechajte 5 minút na tanieri. Soľ z mäsa vytiahne časť tekutiny a filet bude lepšie držať pohromade.

2. krok

Na panvičke, ktorá môže ísť do trúby rozpáľte lyžicu masla, rybu osušte papierovou utierkou, okoreňte a opražte z oboch strán. Podlejte filety bielym vínom, pridajte k nim vetvičku tymiánu, roztlačený strúčik cesnaku a vložte do trúby. Behom  4 – 6 minút budú hotové.

3. krok

Cviklovú šťavu spolu s medom a balsamicom postavte na sporák a zredukujte o 1/3. Pridajte gelespesu a vymiešajte na gélovú konzistenciu.

4. krok

Zapnite fritézu, alebo dajte zohriať v kastróle väčšie množstvo oleja. Batáty očistite a nakrájajte na tenké prúžky (2x2mm). Odporúčam použiť mandolínu, alebo strúhač na julienne, ktorými dosiahnete konzistentné výsledky, čo je dôležité, kvôli rovnomernému upraženiu.

5. krok

Vložte do oleja, upražte a keď zmenia farbu (cca 2-3 minúty) vytiahnite. Uložte do nádoby vystlanej papierovou utierkou a zľahka osoľte. Myslite na to, že olej je horúci, batáty sa preto budú pražiť aj chvíľu po vytiahnutí.

6. krok

Cuketu umyte a nakrájajte na rovnako hrubé kolieska (1-2mm). Na panvičke roztopte maslo, vložte krúžky cukety, nastrúhajte na ne chren, pridajte citrónovú šťavu a lyžičku medu. Chvíľu zmes spolu prehrejte.

7. krok

Na tanier uložte hotovú rybu, na vrch úhľadne poukladajte cuketu, vedľa ryby lyžicou natiahnite cviklový gél a vedľa uložte batátovú slamu.

Náš tip

Keď chcete docieliť chrumkavý povrch, myslite na to, že mäso, ktoré vkladáte do panvice s rozpáleným tukom musí byť na povrchu čo najsuchšie. Ak je povrch mokrý, voda sa pri kontakte so zdrojom tepla premení na paru a mäso sa miesto praženia dusí.

Komentáre