0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Mäsové guľky v paprikovej omáčke s grilovanou zeleninou

Recept od Rusinu a Sedláka. Uvarte si doma jednoduchý recept z mletého mäsa na taliansky spôsob s hromadou zeleniny. Určite potešíte celú rodinu.

Mäsové guľky v paprikovej omáčke s grilovanou zeleninou
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
20 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Začneme mäsovými guľkami. Do mletého mäsa nasekajte, alebo pomeľte na jemno slaninu, okoreňte, dosoľte a zamiešajte. Namočte si ruky do studenej vody a z mäsa tvarujte guľky. Veľkosť je na vás, odporúčam menšie (55g kus) robte ich však rovnaké. Upečte ich na panvici s trochou oleja.

2. krok

Papriku zbavte jadierok, nakrájajte ju na kusy a upečte na panvici s trochou olivového oleja. Podlejte vínom a vyvarte alkohol. Preložte do mixéra, rozmixujte na omáčku, dochuťte soľou, korením, rímskou rascou a kajenskou paprikou. Omáčka by mala mať plnú chuť, kyslú po víne, sladkú po skaramelizovanej paprike a mierne pikantnú po kajenskej paprike. Na záver ju zjemnite pridaním masla.

3. krok

V ďalšom kroku si v mixéri urobíme pesto. Rukolu, píniové oriešky, syr pecorino nakrájaný na menšie kúsky a očistený cesnak zalejeme v mixéri olivovým olejom, jemne osolíme, okoreníme a rozmixujeme do hladka.

4. krok

Zeleninu očistite a nakrájajte na väčšie kusy. Na rozpálenú grilovaciu panvicu s kvapkou olivového oleja pridávajte zeleninu a ugrilujte. Začnite tvrdšími druhmi, ako je napríklad mrkva a pokračujte tými, ktoré sa budú grilovať kratšie (cuketa). Hotovú zeleninu obaľte v rukolovom peste.

5. krok

Do hlbokých tanierov servírujte grilovanú zeleninu, polejte ju paprikovou omáčkou, na vrch pridajte mäsové guľky a ozdobte čerstvou bazalkou a hoblinami pecorina.

Náš tip

Papriku môžete piecť aj v trúbe prikrytú alobalom. Bude to síce trvať o niečo dlhšie (180°C, 25 minút), no chuť omáčky bude výraznejšia.

Komentáre