0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Moderný kelový prívarok

Vegánsky, bezlaktózový, bezlepkový. Pre ženu hlavné jedlo, pre muža skvelá príloha k pečenej krkovičke. Chutný a veľmi jednoduchý recept.

Moderný kelový prívarok
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

69 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Zemiaky očistite a nakrájajte na rovnomerné kocky (približne 2,5 x 2,5 x 2,5cm). Kelové listy umyte, osušte a nasekajte na tenké prúžky dlhé 5 – 10cm. Čierne korenie nameľte na hrubo. Píniové oriešky opražte na sucho (bez oleja) 2 – 3 minúty na panvici nad silným ohňom za stáleho miešania.

2. krok

Vo veľkej panvici, alebo väčšom širšom kastróle rozpáľte 1pl olivového oleja a pridajte zemiaky. Miešajte a podlievajte pivom. Pridajte rascu, štipku kurkumy, mleté čierne korenie a odvarte alkohol. Keď jedlo ovoniate a už ho nebude cítiť, pridajte vývar, osoľte, znížte plameň a zemiaky uduste do mäkka. Ak sa tekutiny odparia príliš rýchlo, prilievajte vlažnú vodu.

3. krok

Zvýšte plameň na maximum, pridajte kel a píniové oriešky. Varte spolu za stáleho miešania 3 minúty. Na záver pridajte 1čl jablčného octu, zamiešajte a dochuťte soľou podľa chuti.

4. krok

Servírujte na plytký tanier, alebo do misiek. Toto jedlo bude fungovať aj ako studený šalát, ak by vám z neho ostalo v chladničke.

Náš tip

TIP* Pokiaľ chcete potešiť členov rodiny, ktorí nezjedia nič bez mäsa, nakrájajte 100g anglickej slaniny na tenké prúžky, orestujte ju na panvici bez tuku a zmiešajte s prívarkom.

Komentáre