2.67
Hlasov: 3
Hodnotenie: 2.67
Vy:

Morčacie prsia, karfiolové pyré

Veľmi rýchly obed, alebo večera s exotickým nádychom.

2.67
Hlasov: 3
Hodnotenie: 2.67
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Zo sójovej omáčky, badiánu, škorice a limetkovej šťavy zamišajte marinádu. Morčacie prsia odblaňte, očistite, utrite papierovou utierkou, narežte na porcie a vložte do marinády minimálne na 8 minút (max 20).

2. krok

V strednom kastróle dajte zovrieť mierne osolenú vodu. Karfiol očistite vykrojte hlúbok a nakrájajte na menšie ružičky. Dajte variť na 5 - 7 minút. Avokádo rozkrojte, vyberte kôstku a polievkovou lyžicou vyberte dužinu. Po uvarení karfiolu ho sceďte a spolu s avokádom vložte do mixéra. Zalejte jogurtom a rozmixujte do hladka, následne dochuťte soľou a korením.

3. krok

Na strednej panvici rozpáľte 1 - 2pl oleja. Mäso vyberte z marinády, osušte ho papierovou utierkou a opečte na oleji z oboch strán (2,5 - 3 minúty).

4. krok

Na plytký tanier natiahnite lyžicu pyré a na vrch uložte kus upečeného mäsa.

Náš tip

Recept si ľahko vylepšíte ďalšími vrstvami chutí. Skúste napríklad do marinády pridať pretlačený strúčik cesnaku a lyžicu ďatlového sirupu. Na pečenie použite sezamový olej namiesto slnečnicového a do pyré môžte skúsiť primiešať pár lyžíc kokosového mlieka.

Komentáre