Morčacie s kuskusom po čínsky
Veľmi jednoduchý a rýchly recept, ktorý si uvaríte večer a na druhý deň si ho vezmete do kancelárie.

- 500 g morčacie prsia
Morčacie prsia5 receptov
- 300 g kuskus
Kuskus2 recepty
- 800 ml kurací vývar
Kurací vývar9 receptov
- 450 g mrazená zelenina
Mrazená zelenina1 recept
- sójová omáčka
Sójová omáčka20 receptov
- 1 ks cibuľa
Cibuľa72 receptov
- 2 ks cesnak
Cesnak128 receptov
- 20 g zázvor
Zázvor16 receptov
- olej
Olej84 receptov
- hrubozrnná soľ
Hrubozrnná soľ2 recepty
- 2 ks chilli
Chilli45 receptov
- ryžový ocot
Ryžový ocot10 receptov
Postup prípravy receptu
Vývar priveďte k varu, osoľte, vsypte doň kuskus, stihnite z ohňa a prikryte na 7 -10 minút. Následne sceďte a nechajte odpariť. Zeleninovú zmes dajte rozmraziť.
Morčacie prsia očistite, odblaňte, osušte papierovou utierkou, nakrájajte na slíže a zľahka osoľte. Cibuľu, chilli a cesnak očistite a nasekajte na jemno.
Na woku, alebo veľkej panvici zohrejte 3pl oleja a mäso sprudka opečte. Následne ho vyberte na tanier. Vo woku orestujte cibuľu, pridajte cesnak, zázvor a pridajte sójovú omáčku. Pridajte rozmrazenú zeleninu, restujte spolu 2 minúty, vráťte mäso na panvicu, pridajte chilli a scedený kuskus. Zamiešajte a dochuťte sójovou omáčkou, chilli a ryžovým octom.
Servírujte ľubovoľne. Môžete ozdobiť praženými arašidami, bambusovými klíčkami, či čerstvým koriandrom.