Morčacie s kuskusom po čínsky
Veľmi jednoduchý a rýchly recept, ktorý si uvaríte večer a na druhý deň si ho vezmete do kancelárie.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
10minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
10minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Vývar priveďte k varu, osoľte, vsypte doň kuskus, stihnite z ohňa a prikryte na 7 -10 minút. Následne sceďte a nechajte odpariť. Zeleninovú zmes dajte rozmraziť.
  2. Morčacie prsia očistite, odblaňte, osušte papierovou utierkou, nakrájajte na slíže a zľahka osoľte. Cibuľu, chilli a cesnak očistite a nasekajte na jemno.
  3. Na woku, alebo veľkej panvici zohrejte 3pl oleja a mäso sprudka opečte. Následne ho vyberte na tanier. Vo woku orestujte cibuľu, pridajte cesnak, zázvor a pridajte sójovú omáčku. Pridajte rozmrazenú zeleninu, restujte spolu 2 minúty, vráťte mäso na panvicu, pridajte chilli a scedený kuskus. Zamiešajte a dochuťte sójovou omáčkou, chilli a ryžovým octom.
  4. Servírujte ľubovoľne. Môžete ozdobiť praženými arašidami, bambusovými klíčkami, či čerstvým koriandrom.