0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Morský vlk s citrónovou omáčkou a zemiakovou kašou

Jednoduchý recept na skvelého morského vlka od Lozinského a Kunu.

Morský vlk s citrónovou omáčkou a zemiakovou kašou
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Zemiaky očistite, nakrájajte na malé kocky a dajte variť do osolenej vody. Filety morského vlka očistite, osoľte, nechajte 5 minút pri izbovej teplote a potom opatrne osušte papierovou utierkou. Z citróna vyžmýkajte šťavu, pažítku nasekajte na jemno.

2. krok

Medzitým, ako sa varia zemiaky, rozpáľte na väčšej panvici jednu tretinu masla. Osušenú rybu okoreňte a sprudka opečte na masle kožou dolu. Po chvíli filety otočte, pridajte trstinový cukor, citrónovú šťavu a víno. Vyvarte alkohol a vyberte rybu. Výpek dochuťte soľou a korením, prípadne pridajte ešte trochu citrónovej šťavy. Stiahnite z ohňa a za stáleho miešania zjemnite druhou tretinou masla.

3. krok

Uvarené zemiaky sceďte, rozpučte, pridajte maslo, smotanu a vymiešajte na kašu. Dochuťte soľou, korením a vmiešajte nasekanú pažítku. Pokiaľ chcete dosiahnuť dokonalú, zamatovú konzistenciu, namiesto pučenia zemiaky pretlačte cez jemné sito.

4. krok

Na plytký tanier servírujte zemiakovú kašu, na ňu položte filety, polejte dookola citrónovou omáčkou a dozdobte bylinkami.

Náš tip

Do citrónových omáčok môžete pridávať aj nastrúhanú citrónovú kôru. Má výraznú citrónovú arómu a na rozdiel od šťavy, nie je kyslá. V kombinácii s maslom a ostatnými ingredienciami tak získate výraznejšiu citrónovú chuť, bez zvýšenia kyslosti. Citróny pred strúhaním poriadne umyte mydlovou vodou, bývajú ošetrené postrekom.

Komentáre