0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Mrkvové rizoto, filet zo pstruha a parmezánový disk

Skvelé, sýte jedlo pre milovníkov rýb.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Filety pstruha očistite, ostrým nožom oškriabte šupiny, osoľte a okoreňte bielym korením. Rúru predhrejte na 180°C a filety opatrne osušte papierovou utierkou. V panvici rozohrejte 1pl masla a filety sprudka opečte kožou dolu. Opekajte 2-3 minúty a sprvu mäso držte rukou na povrchu panvice (čerstvá ryba má tendenciu sa skrútiť). Podlejte 50ml vína, pridajte tymián a vložte na 3 minúty do rúry.

2. krok

Vývar zohrejte. Šalotku očistite a nasekajte na jemno. V strednom kastróle rozpustite 1pl masla, 2 pl olivového oleja a šalotku speňte. Pridajte ryžu (bez premývania) a za stáleho miešania restujte 2-3 minúty. Podlejte vínom, vyvarte alkohol a za stáleho miešania postupne prilievajte vývar. Uvarte do stavu "al-dente" (cca 8-10 minút). Nastrúhajte do rizota mrkvu, 1/2 parmezánu, osoľte, okoreňte a stiahnite z ohňa. Následne pridajte zvyšok masla, zamiešajte, prikryte pokrievkou a nechajte 4-5 minút odpočinút. Citrón umyte a nakrájajte na štvrtinky.

3. krok

Nastrúhajte zvyšok parmezánu na hrubom strúhadle. Plech vysteľte papierom na pečenie a naň zo strúhaného parmezánu formujte disky. Vložte do rúry vyhriatej na 200°C pokým sa syr roztopí a spojí do pevných diskov. Vytiahnite z rúry a nechajte vychladnúť.

4. krok

Na plytké, alebo do cestovinových tanierov servírujte rizoto, na vrch uložte filet pstruha, ozdobte parmezánovým diskom, čerstvým kôprom, pridajte 1/4 citrónu.

Komentáre