Mrkvovo zázvorové pyré a zubáč

Rýchly recept na skvelú rybku.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Filety zubáča očistite, osoľte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Následne opatrne otrite prebytočnú soľ a usušte povrch papierovou utierkou. Rúru predhrejte na 170°C. Na panvici s kovovou rúčkou rozohrejte 1/4 masla a rybu opečte kožou dolu. Po 2 minútach podlejte vínom a dajte na 4-5 minút dopiecť. Po upečení zľahka okoreňte čerstvo mletým korením.

2. krok

Mrkvu a zázvor očistite a nakrájajte na malé kocky, uvarte v strednom kastróle s mierne osolenou vodou do mäkka. Následne sceďte, vložte do mixéra spolu s 2/4 masla a rozmixujte do hladka. Ak sa vám zdá pyré príliš husté, rieďte ho vodou, v ktorej sa mrkva a zázvor varili. Dochuťte soľou a korením.

3. krok

Baby mrkvu umyte, očistite a osušte. Na panvici rozpáľte 1pl olivového oleja, mrkvičky sprudka opečte, osoľte, okoreňte, pridajte zvyšok masla a stiahnite z ohňa. Mrkvy na panvici prehadzujte, kým sa maslo rozpustí a vytvorí na ich povrchu lesklú glazúru.

4. krok

Na zohriaty plytký tanier servírujte pyré, na vrch uložte filety zubáča a okolo glazovanú baby mrkvu. Ozdobte jemnými lístkami petržlenovej vňaťe.

Komentáre