Mrkvovo zázvorové pyré a zubáč
Rýchly recept na skvelú rybku.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
10minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
10minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Filety zubáča očistite, osoľte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Následne opatrne otrite prebytočnú soľ a usušte povrch papierovou utierkou. Rúru predhrejte na 170°C. Na panvici s kovovou rúčkou rozohrejte 1/4 masla a rybu opečte kožou dolu. Po 2 minútach podlejte vínom a dajte na 4-5 minút dopiecť. Po upečení zľahka okoreňte čerstvo mletým korením.
  2. Mrkvu a zázvor očistite a nakrájajte na malé kocky, uvarte v strednom kastróle s mierne osolenou vodou do mäkka. Následne sceďte, vložte do mixéra spolu s 2/4 masla a rozmixujte do hladka. Ak sa vám zdá pyré príliš husté, rieďte ho vodou, v ktorej sa mrkva a zázvor varili. Dochuťte soľou a korením.
  3. Baby mrkvu umyte, očistite a osušte. Na panvici rozpáľte 1pl olivového oleja, mrkvičky sprudka opečte, osoľte, okoreňte, pridajte zvyšok masla a stiahnite z ohňa. Mrkvy na panvici prehadzujte, kým sa maslo rozpustí a vytvorí na ich povrchu lesklú glazúru.
  4. Na zohriaty plytký tanier servírujte pyré, na vrch uložte filety zubáča a okolo glazovanú baby mrkvu. Ozdobte jemnými lístkami petržlenovej vňaťe.