Orientálna cícerová s pečenou mrkvou a ďatlami
Hrejivá polievka s kúskami upečenej, karamelizovanej mrkvy.

- 400 g cícer konzervovaný
Cícer konzervovaný6 receptov
- 400 g mrkva
Mrkva41 receptov
- 200 g cibuľa
Cibuľa72 receptov
- 2 ks cesnak
Cesnak128 receptov
- 1 čl rímsky kmín
Rímsky kmín2 recepty
- 300 ml pomarančová šťava
Pomarančová šťava1 recept
- 100 g sušené ďatle
Sušené ďatle4 recepty
- 1 čl kurkuma
Kurkuma18 receptov
- olivový olej
Olivový olej116 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- 1 ks chilli
Chilli45 receptov
- 600 ml voda
Voda11 receptov
- 20 g rukola
Rukola13 receptov
Postup prípravy receptu
Zeleninu očistite, cibuľu a cesnak naskejate na jemno, mrkvu nakrájajte na väčšie krúžky, pokvapkajte olivovým olejom a dajte na 15 minút upiecť do rúry vyhriatej na 200°C. Figy opatrne nakrájajte na malé kocky.
Vo veľkom kastróle zohrejte 4pl olivového oleja a nasekanú cibuľu orestujte do sklovita. Pridajte figy, cesnak a restujte za stáleho miešania 2-3 minúty. pridajte rímsky kmín, kurkumu, chilli, korenie, polovicu cíceru, vodu z konzervy a vodu. Osoľte, prikryte, priveďte k varu a varte 7 minút.
Po uvarení polievku rozmixujte, pridajte zvyšok cíceru, upečenú mrkvu, pomarančovú šťavu a nakrátko prevarte. Dochuťte soľou, korením, prípadne citrónovou šťavou.
Servírujte do polievkových misiek, ozdobte čerstvou rukolou a pokvapkajte kvalitným olivovým olejom.