0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0

Orientálna cícerová s pečenou mrkvou a ďatlami

Hrejivá polievka s kúskami upečenej, karamelizovanej mrkvy.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
30 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

55 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Zeleninu očistite, cibuľu a cesnak naskejate na jemno, mrkvu nakrájajte na väčšie krúžky, pokvapkajte olivovým olejom a dajte na 15 minút upiecť do rúry vyhriatej na 200°C. Figy opatrne nakrájajte na malé kocky.

2. krok

Vo veľkom kastróle zohrejte 4pl olivového oleja a nasekanú cibuľu orestujte do sklovita. Pridajte figy, cesnak a restujte za stáleho miešania 2-3 minúty. pridajte rímsky kmín, kurkumu, chilli, korenie, polovicu cíceru, vodu z konzervy a vodu. Osoľte, prikryte, priveďte k varu a varte 7 minút.

3. krok

Po uvarení polievku rozmixujte, pridajte zvyšok cíceru, upečenú mrkvu, pomarančovú šťavu a nakrátko prevarte. Dochuťte soľou, korením, prípadne citrónovou šťavou.

4. krok

Servírujte do polievkových misiek, ozdobte čerstvou rukolou a pokvapkajte kvalitným olivovým olejom.

Komentáre