Orientálna cícerová s pečenou mrkvou a ďatlami
Hrejivá polievka s kúskami upečenej, karamelizovanej mrkvy.
Porcie Čas prípravy
4osoby 15minút
Dĺžka varenia
30minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 15minút
Dĺžka varenia
30minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Zeleninu očistite, cibuľu a cesnak naskejate na jemno, mrkvu nakrájajte na väčšie krúžky, pokvapkajte olivovým olejom a dajte na 15 minút upiecť do rúry vyhriatej na 200°C. Figy opatrne nakrájajte na malé kocky.
  2. Vo veľkom kastróle zohrejte 4pl olivového oleja a nasekanú cibuľu orestujte do sklovita. Pridajte figy, cesnak a restujte za stáleho miešania 2-3 minúty. pridajte rímsky kmín, kurkumu, chilli, korenie, polovicu cíceru, vodu z konzervy a vodu. Osoľte, prikryte, priveďte k varu a varte 7 minút.
  3. Po uvarení polievku rozmixujte, pridajte zvyšok cíceru, upečenú mrkvu, pomarančovú šťavu a nakrátko prevarte. Dochuťte soľou, korením, prípadne citrónovou šťavou.
  4. Servírujte do polievkových misiek, ozdobte čerstvou rukolou a pokvapkajte kvalitným olivovým olejom.