Ostrá kuracia pečienka na ázijský spôsob
Recept od Rusinu a Sedláka. Ukážeme vám, ako si môžete z lacnej kuracej pečienky pripraviť chutnú ázijskú večeru.

- 400 g kuracie pečienky
Kuracie pečienky1 recept
- 100 g tapioková múka
Tapioková múka2 recepty
- 2 ks vajcia
Vajcia34 receptov
- olej
Olej84 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- čierne korenie
čierne korenie142 receptov
- 1 ks chilli
Chilli45 receptov
- 3 pl sójová omáčka
Sójová omáčka20 receptov
- 300 ml vývar
Vývar32 receptov
- 1 ks cibuľa
Cibuľa72 receptov
- 1 ks mrkva
Mrkva41 receptov
- paprika
Paprika6 receptov
- 100 g judášovo ucho
Judášovo ucho2 recepty
- 30 g bambusové výhonky
Bambusové výhonky3 recepty
- 100 g koriander
Koriander9 receptov
- 500 g jazmínová ryža
Jazmínová ryža3 recepty
- kurkuma
Kurkuma18 receptov
Postup prípravy receptu
Pečienky očistite od blán, nakrájajte na menšie časti, premyte v sitku studenou vodou a nechajte odkvapkať. Zeleninu očistite a spolu s namočeným judášovým uchom nakrájajte na tenké prúžky, chilli nasekajte na jemno. V miske si pripravte cestíčko z rozšľahaných vajec, tapioky, korenia a soli. Vo woku, alebo širokej panvici rozpáľte 1 dcl slnečnicového oleja.
Osušené pečienky obaľte v cestíčku a opatrne vložte do rozpáleného oleja. Opekajte z oboch strán približne 3 minúty. Vyberte ich z oleja, do ktorého následne pridáte cibuľu, mrkvu, judášovo ucho a papriku. Opekajte spolu približne 2 minúty, zelenina má byť len opražená, nie udusená, či uvarená. Musí si zachovať chrumkavosť a sviežu farbu. Následne podlejte vývarom a dochuťte sójovou omáčkou a pridajte chilli podľa chuti, vložte späť pečienky, prehoďte a na krátko spolu ohrejte.
Medzitým si pripravte jazmínovú ryžu podľa návodu na obale, s rozdielom, že do vody v ktorej ju budete variť, pridajte 1čl mletej kurkumy.
Ideálne servírujte do hlbších misiek. Na spodok dajte uvarenú ryžu, potom zeleninu s pečienkami aj šťavou. Na vrch rozhádžte bambusové výhonky a lístky čerstvého koriandru.
Náš tip
Tapioková múka je bezlepková a preto vhodná aj pre celiatikov. Okrem obaľovania v ázijských receptoch ju môžete používať na zahusťovanie omáčok, v niektorých krajinách sa využíva aj na prípravu pudingu.