0 star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch.
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0

Ostrá kuracia pečienka na ázijský spôsob

Recept od Rusinu a Sedláka. Ukážeme vám, ako si môžete z lacnej kuracej pečienky pripraviť chutnú ázijskú večeru.

Ostrá kuracia pečienka na ázijský spôsob
0 star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch.
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Nízka Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch.
Zložitosť receptu
clock Created with Sketch. Layer 1 15 minút
Čas prípravy
clock Created with Sketch. Layer 1 10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Created with Sketch.
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
book Created with Sketch.
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
tlac1 Created with Sketch. Created with Sketch.
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Pečienky očistite od blán, nakrájajte na menšie časti, premyte v sitku studenou vodou a nechajte odkvapkať. Zeleninu očistite a spolu s namočeným judášovým uchom nakrájajte na tenké prúžky, chilli nasekajte na jemno. V miske si pripravte cestíčko z rozšľahaných vajec, tapioky, korenia a soli. Vo woku, alebo širokej panvici rozpáľte 1 dcl slnečnicového oleja.

2. krok

Osušené pečienky obaľte v cestíčku a opatrne vložte do rozpáleného oleja. Opekajte z oboch strán približne 3 minúty. Vyberte ich z oleja, do ktorého následne pridáte cibuľu, mrkvu, judášovo ucho a papriku. Opekajte spolu približne 2 minúty, zelenina má byť len opražená, nie udusená, či uvarená. Musí si zachovať chrumkavosť a sviežu farbu. Následne podlejte vývarom a dochuťte sójovou omáčkou a pridajte chilli podľa chuti, vložte späť pečienky, prehoďte a na krátko spolu ohrejte.

3. krok

Medzitým si pripravte jazmínovú ryžu podľa návodu na obale, s rozdielom, že do vody v ktorej ju budete variť, pridajte 1čl mletej kurkumy.

4. krok

Ideálne servírujte do hlbších misiek. Na spodok dajte uvarenú ryžu, potom zeleninu s pečienkami aj šťavou. Na vrch rozhádžte bambusové výhonky a lístky čerstvého koriandru.

Náš tip

Tapioková múka je bezlepková a preto vhodná aj pre celiatikov. Okrem obaľovania v ázijských receptoch ju môžete používať na zahusťovanie omáčok, v niektorých krajinách sa využíva aj na prípravu pudingu.

Pozrite si celý recept v epizóde Mojej mamy:

Komentáre

Podobné recepty

Fitness jedlo

Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch.
clock Created with Sketch. Layer 1 30 minútmin