0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0

Ovčie rizoto s grilovaným portobellom

Skvelé vegetariánske jedlo so syrom pecorino.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

63 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Cibuľu nasekajte na jemno, špenát opatrne nakrájajte na šifonádu (tenké prúžky), syr nastrúhajte na jemno, zeleninový vývar ohrejte.

2. krok

V širšom kastróle s pokrievkou rozpáľte 1pl olivového oleja, pridajte cibuľu a restujte 1 minútu, kým začnú byť okraje jednotlivých kúskov sklovité. Pridajte ryžu priamo zo sáčku, bez preplachovania a miešajte spolu 3 minúty. Zalejte vínom, odvarte alkohol a za stáleho miešsania postupne po naberačkách pridávajte vývar. Tento proces bude trvat približne 9 - 11 minút. Ryžu uvarte do stavu "al-dente", pridajte špenát, zamiešajte, stiahnite z ohňa, vsypte syr, pridajte maslo, a miešajte kým sa nerozpustia. Prikryte a nechajte 3 minúty odpočinúť.

3. krok

Portobellá z oboch strán osoĽte a okoreňte. Rozpáľte panvicu, vlejte 2-3pl olivového oleja, vložte doň hríby a pritlačte ich k povrchu panvice. Opekajte 2,5 minúty z každej strany.

4. krok

Do hlbokých tanierov servírujte rizoto, na vrch uložte prekrojené portobello.

Komentáre