Ovčie rizoto s grilovaným portobellom
Skvelé vegetariánske jedlo so syrom pecorino.

- 800 ml zeleninový vývar
Zeleninový vývar20 receptov
- 200 g arborio ryža
Arborio ryža11 receptov
- 1 ks cibuľa
Cibuľa72 receptov
- 50 g maslo
Maslo161 receptov
- 70 g syr pecorino
Syr pecorino5 receptov
- 200 ml biele víno
Biele víno51 receptov
- 100 g špenát
špenát2 recepty
- 4 ks portobello šampiňóny
Portobello šampiňóny3 recepty
- olivový olej
Olivový olej116 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
Postup prípravy receptu
Cibuľu nasekajte na jemno, špenát opatrne nakrájajte na šifonádu (tenké prúžky), syr nastrúhajte na jemno, zeleninový vývar ohrejte.
V širšom kastróle s pokrievkou rozpáľte 1pl olivového oleja, pridajte cibuľu a restujte 1 minútu, kým začnú byť okraje jednotlivých kúskov sklovité. Pridajte ryžu priamo zo sáčku, bez preplachovania a miešajte spolu 3 minúty. Zalejte vínom, odvarte alkohol a za stáleho miešsania postupne po naberačkách pridávajte vývar. Tento proces bude trvat približne 9 - 11 minút. Ryžu uvarte do stavu "al-dente", pridajte špenát, zamiešajte, stiahnite z ohňa, vsypte syr, pridajte maslo, a miešajte kým sa nerozpustia. Prikryte a nechajte 3 minúty odpočinúť.
Portobellá z oboch strán osoĽte a okoreňte. Rozpáľte panvicu, vlejte 2-3pl olivového oleja, vložte doň hríby a pritlačte ich k povrchu panvice. Opekajte 2,5 minúty z každej strany.
Do hlbokých tanierov servírujte rizoto, na vrch uložte prekrojené portobello.