Ovčie rizoto s grilovaným portobellom
Skvelé vegetariánske jedlo so syrom pecorino.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Cibuľu nasekajte na jemno, špenát opatrne nakrájajte na šifonádu (tenké prúžky), syr nastrúhajte na jemno, zeleninový vývar ohrejte.
  2. V širšom kastróle s pokrievkou rozpáľte 1pl olivového oleja, pridajte cibuľu a restujte 1 minútu, kým začnú byť okraje jednotlivých kúskov sklovité. Pridajte ryžu priamo zo sáčku, bez preplachovania a miešajte spolu 3 minúty. Zalejte vínom, odvarte alkohol a za stáleho miešsania postupne po naberačkách pridávajte vývar. Tento proces bude trvat približne 9 – 11 minút. Ryžu uvarte do stavu „al-dente“, pridajte špenát, zamiešajte, stiahnite z ohňa, vsypte syr, pridajte maslo, a miešajte kým sa nerozpustia. Prikryte a nechajte 3 minúty odpočinúť.
  3. Portobellá z oboch strán osoĽte a okoreňte. Rozpáľte panvicu, vlejte 2-3pl olivového oleja, vložte doň hríby a pritlačte ich k povrchu panvice. Opekajte 2,5 minúty z každej strany.
  4. Do hlbokých tanierov servírujte rizoto, na vrch uložte prekrojené portobello.