0 star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch.
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Panenka, kaša s arašidovým maslom, chimmichurri

Zaujímavý recept s dlhšou prípravou.

0 star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch.
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch.
Zložitosť receptu
clock Created with Sketch. Layer 1 15 minút
Čas prípravy
clock Created with Sketch. Layer 1 45 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Created with Sketch.
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
book Created with Sketch.
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
tlac1 Created with Sketch. Created with Sketch.
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Panenku odblaňte a očistite. Osoľte, okoreňte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Rúru vyhrejte na 180°C. Na panvici s kovovou rúčkou rozohrejte 2pl olivového oleja, panenku utrite papierovou utierkou do sucha a sprudka ju opečte z každej strany. Do panvice pridajte vetvičiku rozmarínu a vložte do rúry dopiecť na 7 - 8 minút. Po upečení nechajte minimálne 5 minút odpočinúť a krájajte na medajlónky.

2. krok

Zemiaky očistite, nakrájajte na kocky a uvarte v kastróle s poriadne osolenou vodou. Po uvarení ich sceďte, nechajte odpariť a preceďte cez jemné sitko. Pridajte arašidové maslo, 1/2 obyčajného masla, šľhačkovú smotanu a vymiešajte vláčne pyré. Dochuťte soľou.

3. krok

Petržlenovú vňať, olúpané strúčiky cesnaku, očistenú šalotku, koriander (aj tenšie stopky) a chilli na hrubo nasekajte. Vložte do mixéra, pridajte 2-3pl olivového oleja, 1-2čl jablčného octu, osoľte, okoreňte a rozmixujte.

4. krok

V panvici po mäse zohrejte whisky, odvarte alkohol, pridajte 1čl údenej papriky, vývar a pri veďte k varu. Stiahnite z ohňa a za stáleho miešania v omáčke roztopte druhú polovicu masla, nakrájanú na malé kocky. Tie musia byť studené a pridávajte ich postupne. Výsledkom bude emulzia konzistencie riedkeho sirupu. Dochuťte soľou a korením.

5. krok

Na plytký tanier servírujte zemiakovo-arašidovú kašu, vedľa nej uložte kusy mäsa, pokvapkajte s chimmichuri a polejte omáčkou.

Komentáre

Podobné recepty

Fitness jedlo

Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch.
clock Created with Sketch. Layer 1 30 minútmin