3.5
Hlasov: 2
Hodnotenie: 3.5
Vy:

Panenka v parmskej šunke, cuketové špagety

Pekný a veľmi chutný recept. Vyvážená zeleninová príloha ku skvelému kusu mäsa.

3.5
Hlasov: 2
Hodnotenie: 3.5
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Bravčovú panenku odblaňte, očistite nakrájajte na medailónky a každý zabaľte do plátka šunky. Osoľte a okoreňte. Rúru rozohrejte na 180°C. Na grilovacej panvici s kovovou rúčkou (taká ktorá smie ísť do rúry) rozpáľte 1pl olivového oleja a medajlónky na nej sprudka opečte z oboch strán. Následne vložte do rúry dopiecť na 7 - 8 minút. Po upečení mäso vyberte a nechajte odpočinúť minimálne 5 minút.

2. krok

Vo väčšom kastróle dajte zovrieť osolenú vodu. Pripravte si nádobu s ľadovou vodou a kockami ľadu. Cuketu očistite a nastrúhajte na dekoračnom strúhadle na špagety s hrúbkou 2 - 3 mm. Vhoďte ich do vriacej vody na 2 minúty, sceďte a okamžite schlaďte.

3. krok

Z parmezánu vytvorte niekoľko hoblín na ozdobu, zvyšok nastrúhajte a vložte do mixéra spolu z nasekanou bazalkou a zalejte ich olivovým olejom. Osoľte, okoreňte a rozmixujte na jemnú pastu konzistencie riedkeho sirupu. Dochuťte citrónovou šťavou a zmiešajte s cuketovými špagetami.

4. krok

Na suchej panvici opražte píniové oriešky. Panvicou neustále pohybujte, aby sa oriešky nespálili. Bude to trvať maximálne 5 minút.

5. krok

Na plytký tanier servírujte špagety s pestom, posypte píniovými orieškami. Dookola rozmiestnite medajlónky a ozdobte hoblinami parmezánu.

Komentáre