0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Panenka v shiitake prachu, jablkové pyré

Delikátne upravená bravčová panenka.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
100 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

67 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Pripravte si vodný kúpeľ s udržateľnou teplotou 63°C. Panenku odblaňte, očistite, osoľte, okoreňte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Na panvici rozpáľte 2pl oleja a panenku sprudka opečte z každej strany do hneda (max 3 minúty). Pripravte si veľký (5l) uzatvárateľný sáčok. Vlejte doň 100ml olivového oleja, shiitake prach, sušený cesnak, tymián, vložte doň mäso, pohrkajte, aby sa marináda dostala celý povrch panenky, vysajte vzduch, uzatvorte a vložte na 90 minút do vodnej lázne. Po uvarení vytiahnite, utrite do sucha papierovou utierkou a upačte na panvici povrch do hneda (znovu). Nechajte 2 minúty odpočinúť a nakrájajte.

2. krok

Jablká očistite, odstráňte jadierka, nakrájajte a dajte variť pod pokrievkou do malého množstva nesolenej vody. Následne sceďte, nechajte odpariť a rozmixujte do hladka. Zemiaky očistite, nakrájajte na malé kocky, 5x prepláchnite studenou vodou. Uvarte v poriadne osolenej vode do mäkka. Po uvarení sceďte, nechajte odpariť a pretlačte cez jemné sitko. Zmiešajte s jablkovým pyré, pridajte na kocky nakrájané maslo, 1čl dijónskej horčice a vyšľahajte zamatovo jemné pyré. Dochuťte len soľou.

3. krok

Baby petržlen očistite a umyte. V malom kastróle zmiešajte sójovú omáčku, ocot a fish sauce. Priveďte k varu a petržlen povarte 8 minút na miernom ohni. Po uvarení sceďte, nechajte odpariť a rozrežte na polovice.

4. krok

Na plytký tanier servírujte pyré, vedľa uložte panenku a petržlen. Mäso polejte olivovým olejom, okoreňte. Ozdobte čerstvým tymiánom.

Komentáre