Panenka, vínová omáčka a pyré s cviklou

Recept na panenku, cviklové pyré a vínovú redakciu.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Panenku odblaňte a očistite. Osoľte, okoreňte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Rúru vyhrejte na 180°C. Na panvici s kovovou rúčkou rozohrejte 2pl slnečnicového oleja, panenku utrite papierovou utierkou do sucha a sprudka ju opečte z každej strany. Do panvice pridajte vetvičiku rozmarínu, 3 roztlačené strúčiky cesnaku a vložte do rúry dopiecť na 7 - 8 minút. Po upečení nechajte minimálne 5 minút odpočinúť a krájajte na medajlónky.

2. krok

Cviklu ošúpte (použite rukavice, aby vám ostali čisté ruky), nakrájajte na menšie kocky a uvarte v minime, mierne osolenej vody do mäkka. Vložte do mixéra a rozmixujte na pyré. Zemiaky očistite, nakrájajte na kocky a uvarte v poriadne osolenej vode. Sceďte, nechajte odpariť a pretlačte cez jemné sito. Zmiešajte zemiaky, cviklové pyré a 150ml olivového oleja na jemné pyré, dochuťte soľou a korením.

3. krok

Do panvice po mäsa vlejte víno, odvarte alkohol a zredukujte obsah o 1/2. Preceďte cez sito a dochuťte soľou a korením.

4. krok

Na plytký tanier servírujte pyré, uložte kusy mäsa, polejte omáčkou a ozdobte čerstvými bylinkami.

Náš tip

Pokiaľ chcete omáčku hustejšiu, ako je na obrázku, pokračujte v redukovaní (odváraní) až kým dosiahnete požadovanú hustotu. Myslite však na to, že keď omáčka vychladne, prirodzene zhustne.

Komentáre