0 star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch.
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Panenka, vínová omáčka a pyré s cviklou

Recept na panenku, cviklové pyré a vínovú redakciu.

0 star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch.
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch.
Zložitosť receptu
clock Created with Sketch. Layer 1 10 minút
Čas prípravy
clock Created with Sketch. Layer 1 15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Created with Sketch.
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
book Created with Sketch.
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
tlac1 Created with Sketch. Created with Sketch.
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Panenku odblaňte a očistite. Osoľte, okoreňte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Rúru vyhrejte na 180°C. Na panvici s kovovou rúčkou rozohrejte 2pl slnečnicového oleja, panenku utrite papierovou utierkou do sucha a sprudka ju opečte z každej strany. Do panvice pridajte vetvičiku rozmarínu, 3 roztlačené strúčiky cesnaku a vložte do rúry dopiecť na 7 - 8 minút. Po upečení nechajte minimálne 5 minút odpočinúť a krájajte na medajlónky.

2. krok

Cviklu ošúpte (použite rukavice, aby vám ostali čisté ruky), nakrájajte na menšie kocky a uvarte v minime, mierne osolenej vody do mäkka. Vložte do mixéra a rozmixujte na pyré. Zemiaky očistite, nakrájajte na kocky a uvarte v poriadne osolenej vode. Sceďte, nechajte odpariť a pretlačte cez jemné sito. Zmiešajte zemiaky, cviklové pyré a 150ml olivového oleja na jemné pyré, dochuťte soľou a korením.

3. krok

Do panvice po mäsa vlejte víno, odvarte alkohol a zredukujte obsah o 1/2. Preceďte cez sito a dochuťte soľou a korením.

4. krok

Na plytký tanier servírujte pyré, uložte kusy mäsa, polejte omáčkou a ozdobte čerstvými bylinkami.

Náš tip

Pokiaľ chcete omáčku hustejšiu, ako je na obrázku, pokračujte v redukovaní (odváraní) až kým dosiahnete požadovanú hustotu. Myslite však na to, že keď omáčka vychladne, prirodzene zhustne.

Komentáre

Podobné recepty

Fitness jedlo

Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch.
clock Created with Sketch. Layer 1 30 minútmin