0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Papardelle s kačacími prsiami

Recept spájajúci skvelé kačacie prsia s ľahkou cestovinovu prílohou od Slavíkovej a Lipovskej.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

69 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Kačacie prsia očistite, odblaňte, kožu narežte o osoľte. Rúru predhrejte na 200°C. Panvicu s kovovou rúčkou (takou, ktorá môže ísť do rúry) postavte na sporák a bez oleja do nej vložte kačacie prsia kožou dolu. Zvýšte teplotu a nechajte nech sa tuk z kože prirodzene vypečie. Po približne 4 minútach prsia otočte na druhú stranu, aby sa celé mäso zatiahlo vo vypečenom tuku. Potom do panvičky pridajte rozmarín a vložte do vyhriatej rúry na 7 – 8 minút. Po upečení nechajte prsia minimálne 5 minút odpočinúť, následne narežte na na sústa.

2. krok

Vo veľkom kastróle priveďte k varu väčšie množstvo osolenej vody a papardelle uvarte podľa návodu na obale (spravidla 9 minút) do stavu al-dente. Po uvarení sceďte a pokvapkajte olivovým olejom.

3. krok

Na širšej panvici, alebo woku rozpáľte 2pl olivového oleja a orestujte na ňom šalotku nasekanú na jemno. Keď bude spenená (do sklovita), pretlačte do zmesi cesnak, premiešajte a zelejte vínom. Vyvarte alkohol, pridajte granátové jablko, paradajky a chilli. Restujte spolu 3 - 4 minúty a dochuťte soľou a korením. Kým je omáčka ešte teplá, vráťte do nej cestoviny a niekoľko krát prehoďte.

4. krok

Do hlbokého taniera servírujte cestoviny, bohato posypte parmezánom. Na vrch uložte hotové prsia, pokvapkajte olivovým olejom a ozdobte čerstvými chilli papričkami.

Náš tip

Keď varíte cestoviny, vodu musíte osoliť poriadne. Nestačí štipka soli, voda by mala chutiť skoro ako morská. Tým cestoviny ochutíte už pri varení. Takto už nikdy nebudú mdlé.

Komentáre