5
Hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Vy:

Pečené gaštany s figami

Pečené gaštany má každý rád. Okrem toho, že zistíte, ako si ich pripraviť doma, naučíte sa aj jeden skvelý dezert.

5
Hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
20 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

55 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Gaštanom na vypuklej časti narežte malým nožom dva rezy (do tvaru X). Hrušku umyte, rozštvrťte a povykrajujte stopku aj jadierka. Figy umyte.

2. krok

Na miernom ohni rozohrejte liatinovú panvicu s pokrievkou a gaštany do nej hoďte, bez akéhokoľvek oleja. Prikryte a pečte 20 minút. Každé 3 minúty gaštany prehoďte, aby sa rovnomerne upiekli z oboch strán. Po upečení vložte do sáčku, kým vychladnú. Následne ich ošúpte.

3. krok

Jednu tretinu hrušiek nakrájajte na mesiačiky a odložte. Zvyšok nasekajte na tenké plátky. V širšej panvici skaramelizujte cukor, pridajte hruškovicu, nasekané hrušky a opatrne zapáľte. Keď alkohol vyhorí, podlejte 250ml vody a uvarte do polomäkka.

4. krok

Do misiek servírujte pečené gaštany a ovocie. pokvapkajte gréckym jogurtom a zvyšným tekutým karamelom z panvice po hruškách.

Náš tip

Gaštany musíte upiecť dôkladne, V ich vnútri sa nachádzajú látky, ktoré nie sú vhodné na konzumáciu v surovom stave.

Komentáre