5
Hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Vy:

Pečené gaštany s figami

Pečené gaštany má každý rád. Okrem toho, že zistíte, ako si ich pripraviť doma, naučíte sa aj jeden skvelý dezert.

5
Hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
20 minút
Dĺžka varenia
Ingrediencie pre osoby
Ingrediencie pre osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Gaštanom na vypuklej časti narežte malým nožom dva rezy (do tvaru X). Hrušku umyte, rozštvrťte a povykrajujte stopku aj jadierka. Figy umyte.

2. krok

Na miernom ohni rozohrejte liatinovú panvicu s pokrievkou a gaštany do nej hoďte, bez akéhokoľvek oleja. Prikryte a pečte 20 minút. Každé 3 minúty gaštany prehoďte, aby sa rovnomerne upiekli z oboch strán. Po upečení vložte do sáčku, kým vychladnú. Následne ich ošúpte.

3. krok

Jednu tretinu hrušiek nakrájajte na mesiačiky a odložte. Zvyšok nasekajte na tenké plátky. V širšej panvici skaramelizujte cukor, pridajte hruškovicu, nasekané hrušky a opatrne zapáľte. Keď alkohol vyhorí, podlejte 250ml vody a uvarte do polomäkka.

4. krok

Do misiek servírujte pečené gaštany a ovocie. pokvapkajte gréckym jogurtom a zvyšným tekutým karamelom z panvice po hruškách.

Náš tip

Gaštany musíte upiecť dôkladne, V ich vnútri sa nachádzajú látky, ktoré nie sú vhodné na konzumáciu v surovom stave.

Komentáre