Pečené gaštany s figami
Pečené gaštany má každý rád. Okrem toho, že zistíte, ako si ich pripraviť doma, naučíte sa aj jeden skvelý dezert.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
20minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
20minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Gaštanom na vypuklej časti narežte malým nožom dva rezy (do tvaru X). Hrušku umyte, rozštvrťte a povykrajujte stopku aj jadierka. Figy umyte.
  2. Na miernom ohni rozohrejte liatinovú panvicu s pokrievkou a gaštany do nej hoďte, bez akéhokoľvek oleja. Prikryte a pečte 20 minút. Každé 3 minúty gaštany prehoďte, aby sa rovnomerne upiekli z oboch strán. Po upečení vložte do sáčku, kým vychladnú. Následne ich ošúpte.
  3. Jednu tretinu hrušiek nakrájajte na mesiačiky a odložte. Zvyšok nasekajte na tenké plátky. V širšej panvici skaramelizujte cukor, pridajte hruškovicu, nasekané hrušky a opatrne zapáľte. Keď alkohol vyhorí, podlejte 250ml vody a uvarte do polomäkka.
  4. Do misiek servírujte pečené gaštany a ovocie. pokvapkajte gréckym jogurtom a zvyšným tekutým karamelom z panvice po hruškách.
Poznámky k receptu

Gaštany musíte upiecť dôkladne, V ich vnútri sa nachádzajú látky, ktoré nie sú vhodné na konzumáciu v surovom stave.