Pečeňová paštéta s brusnicami
Skvelá domáca paštéta bez pečenia.

- 200 g bravčová pečeň
Bravčová pečeň1 recept
- 30 g bravčová masť
Bravčová masť3 recepty
- 100 ml plnotučné mlieko
Plnotučné mlieko7 receptov
- 30 g sušené brusnice
Sušené brusnice5 receptov
- 1 ks červená cibuľa
červená cibuľa26 receptov
- 100 g slanina
Slanina20 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- 1 ks rohlík
Rohlík1 recept
- 15 g tekvicové jadrá
Tekvicové jadrá6 receptov
- 1 čl chilli sušené
Chilli sušené6 receptov
Postup prípravy receptu
Cibuľu očistite a nasekajte na jemno spolu so slaninou. Bravčovú pečeň umyte, osušte, odstráňte nečistoty a nakrájajte na kocky. Rohlík nakrájajte na kocky a namočte do teplého mlieka, po 5 minútach rozmixujte do hladka. Sušené brusnice a jadierka nasekajte na jemno.
Vo väčšom kastróle rozpáľte bravčovú masť a cibuľu so slaninou orestujte do sklovita. Pridajte pečeň, chilli, zamiešajte, osoľte a okoreňte na hrubo mletým korením. Keď pečeň zmení na povrchu farbu, pridajte rozmixovaný rohlík. Varte spolu 2 - 3 minúty. Na záver rozmixujte, pridajte brusnice a jadrá, dochuťte soľou a korením.
Servírujte na opečených krajcoch domáceho chleba.