Pečeňová paštéta s brusnicami
Skvelá domáca paštéta bez pečenia.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
10minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
10minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Cibuľu očistite a nasekajte na jemno spolu so slaninou. Bravčovú pečeň umyte, osušte, odstráňte nečistoty a nakrájajte na kocky. Rohlík nakrájajte na kocky a namočte do teplého mlieka, po 5 minútach rozmixujte do hladka. Sušené brusnice a jadierka nasekajte na jemno.
  2. Vo väčšom kastróle rozpáľte bravčovú masť a cibuľu so slaninou orestujte do sklovita. Pridajte pečeň, chilli, zamiešajte, osoľte a okoreňte na hrubo mletým korením. Keď pečeň zmení na povrchu farbu, pridajte rozmixovaný rohlík. Varte spolu 2 – 3 minúty. Na záver rozmixujte, pridajte brusnice a jadrá, dochuťte soľou a korením.
  3. Servírujte na opečených krajcoch domáceho chleba.