0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Perkelt / Paprikáš s haluškami

Klasický recept v podaní Horváthovej a Arvu.

Perkelt / Paprikáš s haluškami
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Mäso očistite, osušte, nakrájajte na kusy a osoľte. Cibuľu očistite a nasekajte na jemno. Petržlenovú vňať umyte, osušte, oberte zo stopiek a listy nasekajte na jemno. Cesnak ošúpte a pretlačte. Dajte zovrieť väčší kastról s osolenou vodou.

2. krok

V polievkovom kastróle zohrejte olej, na ňom orestujte cibuľu do sklovita, pridajte pretlačený cesnak a zamiešajte. Pridajte mäso, orestujte spolu približne 3 minúty a pridajte obe papriky. Zalejte vodou tak, aby bolo mäso tesne pod hladinou, priveďte k varu, stiahnite na mierny plameň a prikryte. Varte takto približne 10 minút.

3. krok

Medzitým si pripravte halušky. Zo špaldovej múky, vajca a vlažnej vody vymiešajte ťahavé cesto, mierne osoľte. Za pomoci haluškovača, hádžte do vriacej osolenej vody halušky. Keď vyplávajú na povrch, nechajte ich variť 1 – 2 minúty a sceďte. Scedené ich nechajte odpariť. Na väčšej panvici rozpražte maslo, pridajte odparené halušky a nasekanú vňať, niekoľko krát prehoďte, dochuťte soľou a korením.

4. krok

Perkelt premiešajte a pridajte doň cícerkom smotanu na šľahanie. Dochuťte soľou a korením.

5. krok

Do hlbokého taniera servírujte maslové halušky s vňaťou a na vrch naberte paprikáš, tak, aby mal každý v tanieri dosť mäsa aj omáčky.

Náš tip

Paprikášu sa hovorí aj „Kura na paprike“ a „Perkelt“ paradoxne nemusí byť varený len z kuracieho mäsa. Takýto kurací sa dá chuťovo zvýrazniť tým, že okrem kuracích pŕs použijete aj kuracie krídla a celé stehná. Jedlo sa bude variť dlhšie, no jeho chuť bude oveľa výraznejšia.

Komentáre