Plnené mleté mäso, hráškové pyré
Každý má rád fašírky. Skúste si ich podľa tohto hravého receptu v plnenej verzii.

- 800 g mleté mäso
Mleté mäso2 recepty
- 200 g cheddar
Cheddar4 recepty
- 400 g mrazený hrášok
Mrazený hrášok11 receptov
- 20 g mäta
Mäta14 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- olivový olej
Olivový olej116 receptov
- 500 g cherry paradajky
Cherry paradajky9 receptov
- 80 g maslo
Maslo161 receptov
- 20 g rozmarín
Rozmarín37 receptov
- 1 ks vajce
Vajce38 receptov
- 100 g strúhanka
Strúhanka6 receptov
- 20 g čerstvé oregano
čerstvé oregano7 receptov
- 100 ml šľahačková smo
šľahačková smo2 recepty
Postup prípravy receptu
Rozmarín aj oregano oberte zo stopiek a nasekajte spolu na jemno. Mleté mäso vložte do väčšej misky, osoľte, okoreňte, pridajte vajce, strúhanku, nasekané bylinky a zmiešajte na vláčnu hmotu. Rozdeľte ju na 4 rovnomerné časti. Rúru predhrejte na 180°C a syr nakrájajte na 4 rovnomerné pruhy. Namočte si ruky do studenej vody a obaľte každý syr mäsovou hmotou, aby sa vytvorili pekné rovnomerné šišky. Uložte ich na pekáč vystlaný papierom na pečenie, osoľte, okoreňte a vložte do rúry upiecť na 15 minút.
Hrášok vložte do menšieho kastróla, s vriacou, mierne osolenou vodou a varte 4 - 5 minút, tak, aby nestratil sviežu zelenú farbu. Po uvarení ho sceďte a vložte do mixéra spolu so šľahačkovou smotanou a štipkou korenia. Rozmixujte do hladka spolu s lístkami mäty a maslom. Dochuťte soľou a korením.
Cherry paradajky umyte a sprudka ich opečte na panvici s 1pl olivového oleja.
Na plytký tanier servírujte hráškové pyré, upečené mäso a ozdobte paradajkami.