Plnené mleté mäso, hráškové pyré
Každý má rád fašírky. Skúste si ich podľa tohto hravého receptu v plnenej verzii.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Rozmarín aj oregano oberte zo stopiek a nasekajte spolu na jemno. Mleté mäso vložte do väčšej misky, osoľte, okoreňte, pridajte vajce, strúhanku, nasekané bylinky a zmiešajte na vláčnu hmotu. Rozdeľte ju na 4 rovnomerné časti. Rúru predhrejte na 180°C a syr nakrájajte na 4 rovnomerné pruhy. Namočte si ruky do studenej vody a obaľte každý syr mäsovou hmotou, aby sa vytvorili pekné rovnomerné šišky. Uložte ich na pekáč vystlaný papierom na pečenie, osoľte, okoreňte a vložte do rúry upiecť na 15 minút.
  2. Hrášok vložte do menšieho kastróla, s vriacou, mierne osolenou vodou a varte 4 – 5 minút, tak, aby nestratil sviežu zelenú farbu. Po uvarení ho sceďte a vložte do mixéra spolu so šľahačkovou smotanou a štipkou korenia. Rozmixujte do hladka spolu s lístkami mäty a maslom. Dochuťte soľou a korením.
  3. Cherry paradajky umyte a sprudka ich opečte na panvici s 1pl olivového oleja.
  4. Na plytký tanier servírujte hráškové pyré, upečené mäso a ozdobte paradajkami.