4
Hlasov: 1
Hodnotenie: 4
Vy:

Pochúťka so zemiakovými plackami

Klasická slovenská pochúťka so zemiakovými plackami od Frimmela a Martinca.

4
Hlasov: 1
Hodnotenie: 4
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

55 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Mäso očistite, odblaňte, odstráňte prebytočný tuk, či kože a nakrájajte na kocky. Cibuľu, cesnak a papriku očistite a nasekajte na jemno. Na veľkej panvici s pokrievkou zohrejte 3pl oleja a cibuľu orestujte do hneda (nezabudnite miešať). Pridajte cesnak, mäso a duste od pokrievkou 5 minút. Pridajte papriku, pálivú papriku, čierne korenie, soľ a paradajky. Zamiešajte, podlejte pivom a uduste do mäkka. Dochuťte soľou a korením. Pokiaľ bude zmes príliš hustá, podlejte trochou teplej vody.

2. krok

Zemiaky očistite, opláchnite studenou vodou a nastrúhajte na hrubom strúhadle. Osoľte, okoreňte, pridajte vajce, múku, rascu a vymiešajte vláčne cesto. V panvici rozpáľte väčšie množstvo oleja a vyprážajte z cesta zemiakové placky veľkosti dlane.

3. krok

Na plytký tanier servírujte placky, na ne mäsové soté a znovu placky. Ozdobte čerstvou bylinkou.

Komentáre