Pochúťka so zemiakovými plackami
Klasická slovenská pochúťka so zemiakovými plackami od Frimmela a Martinca.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Mäso očistite, odblaňte, odstráňte prebytočný tuk, či kože a nakrájajte na kocky. Cibuľu, cesnak a papriku očistite a nasekajte na jemno. Na veľkej panvici s pokrievkou zohrejte 3pl oleja a cibuľu orestujte do hneda (nezabudnite miešať). Pridajte cesnak, mäso a duste od pokrievkou 5 minút. Pridajte papriku, pálivú papriku, čierne korenie, soľ a paradajky. Zamiešajte, podlejte pivom a uduste do mäkka. Dochuťte soľou a korením. Pokiaľ bude zmes príliš hustá, podlejte trochou teplej vody.
  2. Zemiaky očistite, opláchnite studenou vodou a nastrúhajte na hrubom strúhadle. Osoľte, okoreňte, pridajte vajce, múku, rascu a vymiešajte vláčne cesto. V panvici rozpáľte väčšie množstvo oleja a vyprážajte z cesta zemiakové placky veľkosti dlane.
  3. Na plytký tanier servírujte placky, na ne mäsové soté a znovu placky. Ozdobte čerstvou bylinkou.