- 150 g pohánka
Pohánka3 recepty
- 200 g kozí syr
Kozí syr5 receptov
- 200 g sušené paradajky
Sušené paradajky2 recepty
- 100 g olivy
Olivy1 recept
- soľ
Soľ261 receptov
- čierne korenie
čierne korenie142 receptov
- 200 g zmes tropického ovocia
Zmes tropického ovocia1 recept
- 1 ks limetka
Limetka22 receptov
Postup prípravy receptu
Uvarte pohanku podľa návodu na obale. Paradajky vyberte z oleja a odkvapkajte v sitku. Nakrájajte ich na tenké prúžky spolu s artičokami. Kozí syr nakrájajte na porcie, pokiaľ používate čerstvý kozí syr (bez plesne) stačí ho nadrobiť končekmi prstov na hrudky veľkosti olív. Ovocie očistite, nakrájajte na rovnaké tvary a zamiešajte s 1čl limetkovej šťavy.
Uvarenú pohanku zmiešajte s nakrájanou zeleninou, dochuťte soľou a korením. Pokiaľ sa vám bude zdať suchá, môžete pridať pár kvapiek oleja zo sušených paradajok, prípadne pár kvapiek limetkovej šťavy.
Do misiek naložte pohanku so zeleninou, na vrch syr. Podávajte s ovocným šalátom.
Náš tip
*TIP Olej zo sušených paradajok je vlastne olivový olej ochutený paradajkami, prípadne ďalšími, ako sú bylinky a podobne. Keď vám ostane, využite ho. Je skvelý na ochucovanie šalátov, alebo na výrobu domácej majonézy s chuťou sušených paradajok.
*TIP Tento recept môžete transformovať podľa aktuálnych zásob vo vašej chladničke a špajzi. Predstavte si napríklad pohanku so škoricovým cukrom, jablkami a hrozienkami. Na vrch nalejte veľkú lyžicu gréckeho jogurtu a pokvapkajte medom.