0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Pohánka so sušenými paradajkami a kozím syrom

Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Uvarte pohanku podľa návodu na obale. Paradajky vyberte z oleja a odkvapkajte v sitku. Nakrájajte ich na tenké prúžky spolu s artičokami. Kozí syr nakrájajte na porcie, pokiaľ používate čerstvý kozí syr (bez plesne) stačí ho nadrobiť končekmi prstov na hrudky veľkosti olív. Ovocie očistite, nakrájajte na rovnaké tvary a zamiešajte s 1čl limetkovej šťavy.

2. krok

Uvarenú pohanku zmiešajte s nakrájanou zeleninou, dochuťte soľou a korením. Pokiaľ sa vám bude zdať suchá, môžete pridať pár kvapiek oleja zo sušených paradajok, prípadne pár kvapiek limetkovej šťavy.

3. krok

Do misiek naložte pohanku so zeleninou, na vrch syr. Podávajte s ovocným šalátom.

Náš tip

*TIP Olej zo sušených paradajok je vlastne olivový olej ochutený paradajkami, prípadne ďalšími, ako sú bylinky a podobne. Keď vám ostane, využite ho. Je skvelý na ochucovanie šalátov, alebo na výrobu domácej majonézy s chuťou sušených paradajok.

*TIP Tento recept môžete transformovať podľa aktuálnych zásob vo vašej chladničke a špajzi. Predstavte si napríklad pohanku so škoricovým cukrom, jablkami a hrozienkami. Na vrch nalejte veľkú lyžicu gréckeho jogurtu a pokvapkajte medom.

Komentáre