Pohánka so sušenými paradajkami a kozím syrom
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
10minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
10minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Uvarte pohanku podľa návodu na obale. Paradajky vyberte z oleja a odkvapkajte v sitku. Nakrájajte ich na tenké prúžky spolu s artičokami. Kozí syr nakrájajte na porcie, pokiaľ používate čerstvý kozí syr (bez plesne) stačí ho nadrobiť končekmi prstov na hrudky veľkosti olív. Ovocie očistite, nakrájajte na rovnaké tvary a zamiešajte s 1čl limetkovej šťavy.
  2. Uvarenú pohanku zmiešajte s nakrájanou zeleninou, dochuťte soľou a korením. Pokiaľ sa vám bude zdať suchá, môžete pridať pár kvapiek oleja zo sušených paradajok, prípadne pár kvapiek limetkovej šťavy.
  3. Do misiek naložte pohanku so zeleninou, na vrch syr. Podávajte s ovocným šalátom.
Poznámky k receptu

*TIP Olej zo sušených paradajok je vlastne olivový olej ochutený paradajkami, prípadne ďalšími, ako sú bylinky a podobne. Keď vám ostane, využite ho. Je skvelý na ochucovanie šalátov, alebo na výrobu domácej majonézy s chuťou sušených paradajok.

*TIP Tento recept môžete transformovať podľa aktuálnych zásob vo vašej chladničke a špajzi. Predstavte si napríklad pohanku so škoricovým cukrom, jablkami a hrozienkami. Na vrch nalejte veľkú lyžicu gréckeho jogurtu a pokvapkajte medom.