Polievka z kelu a špenátu
Rýchla, chutná, sýta. Zároveň lacná, bezlepková a vegánska. Taká tá moderná polívčíčka.

- 1 ks kel
Kel5 receptov
- 150 g čerstvý špenát
čerstvý špenát4 recepty
- 200 g zemiaky
Zemiaky67 receptov
- 1 pl cesnaková pasta
Cesnaková pasta5 receptov
- 1 ks cibuľa
Cibuľa72 receptov
- 100 ml biele víno
Biele víno51 receptov
- olivový olej
Olivový olej116 receptov
- biele korenie
Biele korenie19 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- 1200 ml voda
Voda11 receptov
Postup prípravy receptu
Zemiaky očistite, nakrájajte na malé kocky a prepláchnite ľadovou vodou. Cibuľu ošúpte a nasekajte na jemno, z kelu odstráňte vonkajšie listy, hlúbok a nakrájajte ho na menšie kusy. Špenát umyte, osušte, 1/4 nasekajte na prúžky a odložte bokom.
V strednom kastróle zohrejte 3pl olivového oleja a speňte na ňom cibuľu. Pridajte zemiaky a restujte za stáleho miešania 2 minúty. Pridajte víno, odvarte alkohol a zalejte vodou. Pridajte kel, cesnakovú pastu a uduste pod pokrievkou do mäkka. Osoľte a okoreňte. Do vriacej polievky pridajte 3/4 špenátu a kastról zakryte na 2 minúty pokrievkou. Stiahnite z ohňa a rozmixujte do hladka tyčovým mixérom. Dochuťte soľou a korením.
Do polievkových misiek servírujte polievku, bohato ozdobte sekaným špenátom a pokvapkajte olivovým olejom.