Polievka z kelu a špenátu

Rýchla, chutná, sýta. Zároveň lacná, bezlepková a vegánska. Taká tá moderná polívčíčka.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

69 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Zemiaky očistite, nakrájajte na malé kocky a prepláchnite ľadovou vodou. Cibuľu ošúpte a nasekajte na jemno, z kelu odstráňte vonkajšie listy, hlúbok a nakrájajte ho na menšie kusy. Špenát umyte, osušte, 1/4 nasekajte na prúžky a odložte bokom.

2. krok

V strednom kastróle zohrejte 3pl olivového oleja a speňte na ňom cibuľu. Pridajte zemiaky a restujte za stáleho miešania 2 minúty. Pridajte víno, odvarte alkohol a zalejte vodou. Pridajte kel, cesnakovú pastu a uduste pod pokrievkou do mäkka. Osoľte a okoreňte. Do vriacej polievky pridajte 3/4 špenátu a kastról zakryte na 2 minúty pokrievkou. Stiahnite z ohňa a rozmixujte do hladka tyčovým mixérom. Dochuťte soľou a korením.

3. krok

Do polievkových misiek servírujte polievku, bohato ozdobte sekaným špenátom a pokvapkajte olivovým olejom.

Komentáre