Polievka z kelu a špenátu
Rýchla, chutná, sýta. Zároveň lacná, bezlepková a vegánska. Taká tá moderná polívčíčka.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Zemiaky očistite, nakrájajte na malé kocky a prepláchnite ľadovou vodou. Cibuľu ošúpte a nasekajte na jemno, z kelu odstráňte vonkajšie listy, hlúbok a nakrájajte ho na menšie kusy. Špenát umyte, osušte, 1/4 nasekajte na prúžky a odložte bokom.
  2. V strednom kastróle zohrejte 3pl olivového oleja a speňte na ňom cibuľu. Pridajte zemiaky a restujte za stáleho miešania 2 minúty. Pridajte víno, odvarte alkohol a zalejte vodou. Pridajte kel, cesnakovú pastu a uduste pod pokrievkou do mäkka. Osoľte a okoreňte. Do vriacej polievky pridajte 3/4 špenátu a kastról zakryte na 2 minúty pokrievkou. Stiahnite z ohňa a rozmixujte do hladka tyčovým mixérom. Dochuťte soľou a korením.
  3. Do polievkových misiek servírujte polievku, bohato ozdobte sekaným špenátom a pokvapkajte olivovým olejom.