3
Hlasov: 2
Hodnotenie: 3
Vy:

Polievka z medvedieho cesnaku so škvarkami

Recept od Rusinu a Sedláka. Pripravte si doma chutnú jarnú polievku. Je výdatná, zdravá a vyzerá ako z dobrej reštaurácie. Výborne splní úlohu ľahkej večere

Polievka z medvedieho cesnaku
3
Hlasov: 2
Hodnotenie: 3
Vy:
Stredná
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Očistite cibuľu aj koreňovú zeleninu. Oboje nakrájajte na malé kocky. Nemusíte vôbec dbať na tvary, polievku budeme neskôr mixovať.

2. krok

V hrnci roztopte polievkovú lyžicu masla, pridajte cibuľu, orestujte, pridajte nakrájanú zeleninu a podlejte vývarom. Keď bude zelenina uvarená do mäkka, pridajte listy medvedieho cesnaku, smotanu a polievku rozmixujte do hladka. Pokiaľ sa vám bude polievka zdať príliš hustá, môžete pridať vývar.

3. krok

Polievku ochutnajte, dochuťte soľou, čerstvo mletým čiernym korením a nechajte minútu prevrieť. Chlieb rozkrojte, ak máte bochník, rozkrojte ho tak, aby ste mohli kôru použiť na servírovanie. Vyberte z chleba striedku a rozdeľte si ju na dve časti.

4. krok

Jednu časť rozmixujte so škvarkami, zľahka osoľte a okoreňte. Následne k zmesi pridajte vajíčko, slnečnicové semiačka, vymiešajte cesto a z neho vytvarujte podlhovasté bochníčky vysoké cca 3 cm. Uložte ich na plech potiahnutý papierom na pečenie a dajte piecť do vopred vyhriatej trúby (180 stupňov) na 10 – 15 minút.

5. krok

Slaninu nakrájajte na malé prúžky, alebo kocky a dajte restovať na panvicu. Keď bude slanina rozpražená a pustí tuk, pridajte druhú časť chlebovej striedky a pretlačte do zmesi jeden strúčik cesnaku, zamiešajte.

6. krok

Pažítku nasekajte čo najjemnejšie, pridajte ju do syra ricotta, osoľte, okoreňte a poriadne zamiešajte.

7. krok

Servírujte! Či už použijete vydlabaný bochník, alebo ľubovoľný tanier, na teplú polievku nasypte striedku so slaninou, uložte lyžicu ochutenej ricotty, priložte chlebíčky z trúby a dozdobte jedlými kvetmi.

Náš tip

Vývar si môžete predtým zohriať v mikrovlnke, urýchlite tým celý proces prípravy polievky.

Komentáre