0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Polievka z údenej cvikly

Moderná, sýta, chuťovo veľmi zaujímavá polievka pripravovaná inovatívnym spôsobom, vhodná aj pre vegánov a celiatikov.

polievka z údenej cvikle
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
50 minút
Dĺžka varenia

Postup prípravy receptu

1. krok

Cviklu vložte do uzatvárateľného igelitového sáčku, slamkou vysajte vzduch a sáčok uzavrite. Cviklu vložte do kastróla s mierne vriacou vodou, tak, aby bola celá pod hladinou a varte 30 minút. Po uvarení schlaďte, ošúpte (pôjde to ľahko, stačí prstami zlupnúť vrchnú kožu) a nakrájajte.

2. krok

Nakrájanú cviklu vložte do kastróla s pokrievkou, z alobalu si vytvorte malý kalich, doň vložte piliny, zapáľte, vložte do kastróla a uzavrite. Vrch potom prekryte mokrou utierkou, aby sa dym nedostal von. Úďte takto 5 minút a proces 2x zopakujte.

3. krok

Medzitým opražte orechy na suchej panvici (bez oleja). Panvicou stále hýbte a pražte na veľkom ohni približne 4 - 5 minút.

4. krok

Zaúdenú cviklu a 3/4 orechov vložte do kastróla, zalejte horúcim vývarom a rozmixujte do hladka. Pridajte balsamico a dochuťte soľou a korením.

5. krok

Červenú cibuľu očistite a nakrájajte na tenké prúžky. Vložte ju do nádoby s jablčným octom na 4 minúty.

6. krok

Do misiek servírujte polievku, na vrch uložte marinovanú cibuľu a ozdobte zvyškom orechov.

Náš tip

Pre dosiahnutie zamatovo luxusnej štruktúry, odporúčam polievku po mixovaní precediť cez jemné sitko.

Komentáre