0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Pražma kráľovská so špargľou a hruškovým pyré

Recept z dielne Rusinu a Sedláka pre tých, ktorí sa radi s varením vyhrajú do detailov.

Pražma kráľovská, špargľa, hruškové pyré
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Stredná
Zložitosť receptu
40 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Filet pražmy očistite a narežte na 4 rovnomerné porcie. Osoľte, nechajte 5 minút na tanieri pri izbovej teplote, potom osušte papierovou utierkou a okoreňte. Zo špargle odrežte spodné tvrdé časti, umyte a osušte ju. Hrušky očistite, odkôstkujte a dajte piecť do rúry (180°C) na 12 minút.

2. krok

Na nepriľnavej panvici dajte na miernom ohni vytopiť tuk zo slaniny. Upražené slaninové čipsy zjedzte, prípadne použite na ozdobu, alebo odložte na iné jedlo. Do mixéra pridajte maltodextrín, zalejte vypečeným tukom zo slaniny a mixujte do hladka na konzistenciu jemného štrku, či prachu.

3. krok

Na panvici rozohrejte 80g masla a položte do nej rybu, kožou dolu. Sprudka opečte z oboch strán, podlejte vínom a duste pokým sa z vína vyvarí alkohol. Bude to trvať približne 5 minút.

4. krok

Na zvyšku masla sprudka opečte špargľu, osoľte a okoreňte. Spodné časti špargle uvarte v malom množstve osolenej vody, sceďťe, pridajte smotanu a rozmixujte na jemné pyré. Dochuťte soľou a korením. Upečené hrušky rozmixujte na jemné pyré a vložte do dávkovacej fľaše.

5. krok

Na plytký tanier natiahnite špargľové pyré, uložte hotový filet pražmy, naň poukladajte opečenú špargľu, vedľa vysypte ochutený maltodextrín. Na prázdne časti taniera z dávkovacej fľaše nakvapkajte hruškové pyré. Tanier ozdobte tekvicovými semiačkami a petržlenovou vňaťou.

Komentáre