Prepelica vo fólii so zeleninkou
Chutný recept vhodný aj pre slávnostné príležitosti.

- 4 ks prepelička
Prepelička2 recepty
- 500 g batáty
Batáty12 receptov
- 200 g tvaroh
Tvaroh4 recepty
- 1 ks citrón
Citrón45 receptov
- 50 g sušené slivky
Sušené slivky3 recepty
- 50 g sušené ďatle
Sušené ďatle4 recepty
- 400 g zemiaky
Zemiaky67 receptov
- 200 g mrkva
Mrkva41 receptov
- 1 ks vajce
Vajce38 receptov
- 100 g hladká múka
Hladká múka30 receptov
- olej
Olej84 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- 20 g rozmarín
Rozmarín37 receptov
- 1 ks chilli
Chilli45 receptov
Postup prípravy receptu
Rúru predhrejte na 160°C. Prepelice očistite, osoľte, okoreňte, pokvapkajte olejom a vložte do sáčkov na pečenie spolu s rozmarínom. Položte na pekáč a vložte do rúry piecť na 45 minút.
Zo zemiakov a mrkvy vykrajujte ozdobným vykrajovačom guličky, ktoré uvarte vo vriacej, osolenej vode (7 - 10 minút).
Batátay očistite a nastrúhajte na hrubo. Pridajte vajce, múku, soľ, korenie a vymiešajte vláčne cesto. Pokiaľ bude príliš husté, prilejte trochu vody. Na širokej panvici s ťažkým dnom zohrejte 1 pl oleja a vyprážajte batátové lievance.
Citrón očistite, osušte a nastrúhajte kôru. Pridajte ju do tvarohu, spolu s 1 čl citrónovej šťavy. Zamiešajte a dochuťte podľa potreby.
ďatle a slivky nasekajte na rovnomerné časti. V strednom kastróle zohrejte 100 ml vody, pridajte 1 pl citrónovej šťavy sušené ovocie a chilli nasekané na jemno. Mierne osoľte a uvarte na konzistenciu hustého džemu. Jedná sa o chutney a má mať slano - sladko - pikantnú chuť.
Po upečení nechajte prepelicu minimálne 8 minút odpočinúť. Následne na plytký tanier servírujte lievanec s tvarohom na vrchu, prepeličku prerezanú na polovicu, vedľa nej zeleninové guličky a chutney v malej nádobke. Môžete ozdobiť čerstvým rozmarínom.