0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Prepelica vo fólii so zeleninkou

Chutný recept vhodný aj pre slávnostné príležitosti.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
45 minút
Dĺžka varenia
Ingrediencie pre osoby
Ingrediencie pre osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Rúru predhrejte na 160°C. Prepelice očistite, osoľte, okoreňte, pokvapkajte olejom a vložte do sáčkov na pečenie spolu s rozmarínom. Položte na pekáč a vložte do rúry piecť na 45 minút.

2. krok

Zo zemiakov a mrkvy vykrajujte ozdobným vykrajovačom guličky, ktoré uvarte vo vriacej, osolenej vode (7 - 10 minút).

3. krok

Batátay očistite a nastrúhajte na hrubo. Pridajte vajce, múku, soľ, korenie a vymiešajte vláčne cesto. Pokiaľ bude príliš husté, prilejte trochu vody. Na širokej panvici s ťažkým dnom zohrejte 1 pl oleja a vyprážajte batátové lievance.

4. krok

Citrón očistite, osušte a nastrúhajte kôru. Pridajte ju do tvarohu, spolu s 1 čl citrónovej šťavy. Zamiešajte a dochuťte podľa potreby.

5. krok

ďatle a slivky nasekajte na rovnomerné časti. V strednom kastróle zohrejte 100 ml vody, pridajte 1 pl citrónovej šťavy sušené ovocie a chilli nasekané na jemno. Mierne osoľte a uvarte na konzistenciu hustého džemu. Jedná sa o chutney a má mať slano - sladko - pikantnú chuť.

6. krok

Po upečení nechajte prepelicu minimálne 8 minút odpočinúť. Následne na plytký tanier servírujte lievanec s tvarohom na vrchu, prepeličku prerezanú na polovicu, vedľa nej zeleninové guličky a chutney v malej nádobke. Môžete ozdobiť čerstvým rozmarínom.

Komentáre