Prepelica vo fólii so zeleninkou
Chutný recept vhodný aj pre slávnostné príležitosti.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
45minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
45minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Rúru predhrejte na 160°C. Prepelice očistite, osoľte, okoreňte, pokvapkajte olejom a vložte do sáčkov na pečenie spolu s rozmarínom. Položte na pekáč a vložte do rúry piecť na 45 minút.
  2. Zo zemiakov a mrkvy vykrajujte ozdobným vykrajovačom guličky, ktoré uvarte vo vriacej, osolenej vode (7 – 10 minút).
  3. Batátay očistite a nastrúhajte na hrubo. Pridajte vajce, múku, soľ, korenie a vymiešajte vláčne cesto. Pokiaľ bude príliš husté, prilejte trochu vody. Na širokej panvici s ťažkým dnom zohrejte 1 pl oleja a vyprážajte batátové lievance.
  4. Citrón očistite, osušte a nastrúhajte kôru. Pridajte ju do tvarohu, spolu s 1 čl citrónovej šťavy. Zamiešajte a dochuťte podľa potreby.
  5. ďatle a slivky nasekajte na rovnomerné časti. V strednom kastróle zohrejte 100 ml vody, pridajte 1 pl citrónovej šťavy sušené ovocie a chilli nasekané na jemno. Mierne osoľte a uvarte na konzistenciu hustého džemu. Jedná sa o chutney a má mať slano – sladko – pikantnú chuť.
  6. Po upečení nechajte prepelicu minimálne 8 minút odpočinúť. Následne na plytký tanier servírujte lievanec s tvarohom na vrchu, prepeličku prerezanú na polovicu, vedľa nej zeleninové guličky a chutney v malej nádobke. Môžete ozdobiť čerstvým rozmarínom.