0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Pštrosí steak a zemiaky s rozmarínom

Pštrosie mäso je mimoriadne zdravé a chutné. Keď sa k nemu dostanete, určite si pripravte tieto skvelé steaky.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
20 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Mäso očistite, odblaňte, poriadne nasoľte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Následne prebytočnú soľ otrite a povrch steakov usušte papierovou utierkou. Sušený cesnak zmiešajte s 3pl olivového oleja a steaky zmesou potrite. Rúru predhrejte na 180°C.

2. krok

Rozohrejte väčšiu panvicu s kovovou rúčkou a steaky v nej sprudka opečte (2-3 minúty z každej strany). Vložte do rúry dopiecť na 6-7 minút. Vyberte z rúry, okoreňte čerstvo mletým korením, osoľte morskou soľou, prikryte alobalom a nechajte odpočívať 5-10 minút.

3. krok

Zemiaky umyte čistou špongiou pod tečúcou vodou, následne vložte do kastróla s vriacou, poriadne osolenou vodou a uvarte do mäkka. Sceďte ich, nechajte odpariť a každý mierne rozpučte vidličkou. Na panvici rozohrejte 2pl olivového oleja, pridajte vetvy rozmarínu, 1pl masa a zemiaky za stáleho miešania opekajte do zlatova.

4. krok

Šalotku očistite, nasekajte na mesiačiky a vhoďte ich spolu so zvyškom masla restovať na panvicu po steakoch. Po 2 minútach vlejte vína a odvarte alkohol. Zredukujte na 1/2, dochuťte soľou a korením.

5. krok

Na plytký tanier servírujte zemiaky s rozmarínom, na vrch uložte steak, oblejte omáčkou zo šalotiek a ozdobte kúskom čerstvého rozmarínu.

Komentáre