Pštrosí steak a zemiaky s rozmarínom
Pštrosie mäso je mimoriadne zdravé a chutné. Keď sa k nemu dostanete, určite si pripravte tieto skvelé steaky.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
20minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
20minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Mäso očistite, odblaňte, poriadne nasoľte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Následne prebytočnú soľ otrite a povrch steakov usušte papierovou utierkou. Sušený cesnak zmiešajte s 3pl olivového oleja a steaky zmesou potrite. Rúru predhrejte na 180°C.
  2. Rozohrejte väčšiu panvicu s kovovou rúčkou a steaky v nej sprudka opečte (2-3 minúty z každej strany). Vložte do rúry dopiecť na 6-7 minút. Vyberte z rúry, okoreňte čerstvo mletým korením, osoľte morskou soľou, prikryte alobalom a nechajte odpočívať 5-10 minút.
  3. Zemiaky umyte čistou špongiou pod tečúcou vodou, následne vložte do kastróla s vriacou, poriadne osolenou vodou a uvarte do mäkka. Sceďte ich, nechajte odpariť a každý mierne rozpučte vidličkou. Na panvici rozohrejte 2pl olivového oleja, pridajte vetvy rozmarínu, 1pl masa a zemiaky za stáleho miešania opekajte do zlatova.
  4. Šalotku očistite, nasekajte na mesiačiky a vhoďte ich spolu so zvyškom masla restovať na panvicu po steakoch. Po 2 minútach vlejte vína a odvarte alkohol. Zredukujte na 1/2, dochuťte soľou a korením.
  5. Na plytký tanier servírujte zemiaky s rozmarínom, na vrch uložte steak, oblejte omáčkou zo šalotiek a ozdobte kúskom čerstvého rozmarínu.