0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Pštrosí steak, šafranová omáčka a varené zemiaky

Recept na pštrosa od Rusinu a Sedláka. Ak ste ešte pštrosa nejedli, mali by ste to rýchlo zmeniť. Jeho mäso je naozaj lahodné.

Pštrosí steak, šafranová omáčka a varené zemiaky
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Mäso očistite, osušte, nakrájajte na 4 vyššie steaky a naolejujte. Predhrejte rúru na 180°C. Zemiaky očistite a nakrájajte na rovnomerné kocky. Šalotku očistite a nasekajte na jemno. Cesnak rozpučte čepeľou noža (šupina na ňom môže ostať). Petržlenovú vňať oberte zo stopky. Listy nasekajte na jemno a stopky zviažte k sebe niťou. Hlivu na sucho očistite od prípadných nečistôt a po vláknach ju natrhajte na jemné prúžky. Šafrán zabaľte do alobalu a na 5 minút ho vložte do rúry (teplo ho rozvonia).

2. krok

Nakrájané zemiaky vložte do kastróla, zalejte ich vývarom, aby boli pokryté, pridajte lyžicu masla a stopky petržlenovej vňate. Pokiaľ používate nesolený vývar, osoľte ho. Uvarte zemiaky, následne vyberte zviazané stopky (vyhoďte ich), zemiaky sceďte a zamiešajte s nasekanou vňaťou.

3. krok

Panvicu s kovovou rúčkou (taká, ktorá môže ísť do rúry) rozpáľte, pridajte do nej lyžicu masla a sprudka na nej opečte steaky z každej strany. Pridajte rozpučené strúčiky cesnaku a vložte na 6 – 8 minút do rúry dopiecť. Keď budú steaky hotové, zabaľte ich do alobalu a nechajte 5 minút odpočinúť.

4. krok

V panvičke po nich, spolu s výpekom roztopte zvyšok masla, na ňom orestujte šalotku, pridajte hlivu, šafrán, podlejte 100ml vývaru a prevarte. Na záver pridajte smotanu, nechajte ešte raz krátko prevrieť a dochuťte soľou a korením.

5. krok

Mäso nakrájajte a servírujte na plytký tanier, spolu s omáčkou a varenými zemiakmi. Dozdobte bylinkami.

Náš tip

Vývar, v ktorom ste varili zemiaky nevylievajte! Urobte si z neho rýchlu polievku. Keďže sa jedná o vývar, ktorý je teraz ešte na viac ochutený zemiakmi, maslom a petržlenovou vňaťou, veľa nechýba. Stačí, ak do tekutiny vrátite zopár zemiakov, rozvaríte ich na mäkko a rozmixujete s 100ml smotany na šľahanie. Rýchla zemiaková polievka je na svete a vy máte k steakom predjedlo!

Pozrite si celý recept v epizóde Mojej mamy:

Komentáre